Transport ilegal de solzi de pangolin, Congo - România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Marfă“ de 1,5 milioane de euro Transport ilegal de solzi de pangolin, Congo - România
Eveniment 18 Noiembrie 2019 / 13:30 949 accesări 0 comentarii
Pangolinul, un mamifer de talie mică, este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri

Pangolinul, un mamifer de talie mică, este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri

Un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro, a fost descoperit de autorităţi pe Aeroportul Internaţional Istanbul, informează RFI, care adaugă că solzii proveneau din Republica Democrată Congo şi urmau să ajungă în România.

În acest caz, biroul turc al Interpol a alertat autorităţile din ţara africană, care au descins la Aeroportul Internaţional Kinshasa. Mai mulţi oficiali din cadrul aeroportului şi a serviciilor vamale au fost reţinuţi pentru trafic cu solzi de pangolin. Potrivit autorităţilor congoleze şi turce, solzii fuseseră încărcaţi în locul unui transport declarat de mobilă.

RFI mai informează că un bărbat care lucrează pentru o agenţie de turism, dar care a pretins că lucrează pentru un diplomat român aflat la final de mandat, este implicat în acest caz. El a prezentat la Aeroportul din Kinshasa un document care ar fi atestat această calitate. Documentul prezentat de acesta ar fi fost emis în capitala Angolei, Luanda, întrucât România nu are ambasadă în Republica Democrată Congo, iar reprezentarea diplomatică şi consulară este asigurată de Ambasada României la Luanda.

Potrivit aceleiaşi surse, mai mulţi vameşi şi alţi oficiali ai Aeroportului Internaţional Kinshasa au fost reţinuţi acum câteva săptămâni pentru trafic cu solzi de pangolin şi fildeş.

Pangolinul este un mamifer de talie mică, iar solzii acestuia sunt utilizaţi în Asia pentru prepararea unor medicamente tradiţionale. Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri.Ştiri recomandate

Bătaie în Vama Veche
Bătaie în Vama Veche 518 accesări
Pagina a fost generata in 0.1588 secunde