Transportatorii protestează din nou. Cozi uriaşe pe centurile ocolitoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Transportatorii protestează din nou. Cozi uriaşe pe centurile ocolitoare
Economie 12 Septembrie 2016 / 10:00 318 accesări

Transportatorii protestează din nou luni pe şoselele de centură din ţară. Timp de două ore, în intervalul 10.00-12.00, autovehiculele de marfă circulă cu viteză redusă. E semnul lor de protest faţă de scumpirea poliţelor RCA.

Pe aproape toate centurile ocolitoare s-au creat cozi uriaşe din caza protestului, iar acest lucru va continua şi zilele următoare.

De altfel, transportatorii au anunţat săptămâna trecută că vor declanșa acţiuni la nivel naţional în 15 septembrie, dacă Guvernul nu ia măsuri. Aceştia susţin că legea RCA care a fost dezbătută în Senat aduce îmbunătăţiri sistemului actual, însă nu rezolvă problema de bază, adică nu aduce tarifele la valoarea pe care transportatorii o consideră acceptabilă.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM - au cerut Guvernului să intervină prin Ordonanţă de Urgenţă și să îngheţe tarifele RCA în urmãtoarea ședințã de Guvern la valorile medii din raportul Milliman.

"Actuala Ordonanţă de Urgenţă, publicată pe site-ul Ministerului de Finanțe, este doar generalã și nu limiteazã tarifele RCA, transportatorii rutieri fiind nemulțumiți de forma acesteia, urmând ca în data de 15 septembrie 2016 să se organizeze un protest național împotriva creșterii tarifelor RCA", potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii au anunţat că nu vor renunţa la protestul de amploare anunţat în toată ţara pe data de 15 septembrie.

"Ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern, similară proiectului de lege RCA dezbătut în Senat săptămâna trecută aduce îmbunătăţiri sistemului actual de încheiere a poliţelor RCA, însă nu rezolvă problema de bază adică nu aduce tarifele la valoarea prezentată în raportul Milliman, secretizat de către ASF", se arată şi într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).12
Pagina a fost generata in 0.1408 secunde