Tranzacție cu țigări, oprită de polițiști în Constanța! Doi suspecți prinși în flagrant!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Contrabandă

Tranzacție cu țigări, oprită de polițiști în Constanța! Doi suspecți prinși în flagrant!

Eveniment 20 Octombrie 2016 / 16:24 458 accesări
Sursa foto: Garda de Coastă

Sursa foto: Garda de Coastă

În ultima perioadă, numărul situațiilor în care polițiștii au intervenit pentru a opri tranzacții ilegale cu tutun a crescut. Cel mai recent caz de acest gen s-a înregistrat miercuri, atunci când polițiștii Gărzii de Coastă au prins în flagrant doi bărbați care aveau de gând să vândă țigări de contrabandă pe piața neagră din municipiul Constanța. Oamenii legii spun că polițiștii de frontieră i-au monitorizat pe suspecți și au acționat în jurul orei 12.00, în momentul în care aceștia transferau colete cu ţigări dintr-un autoturism în altul, într-o parcare din oraș. "La controlul primei maşini, un Opel Astra condus de cetăţeanul român B.I., în vârstă de 61 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a fost descoperit în portbagaj un bax ce conţinea 500 pachete de ţigări, fără marcaje fiscale. În cel de-al doilea autovehicul, o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, condusă de cetăţeanul român S.M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a fost descoperit, într-un spațiu aflat sub marfa transportată (legume), un colet ce conţinea 500 pachete de ţigări marca Marble, fără marcaje fiscale", se arată într-un comunicat de presă remis de Garda de Coastă. Oamenii legii au confiscat marfa, dar și suma de 6.000 de lei de la unul dintre cei doi bărbați. În plus, cele două vehicule, evaluate la suma totală de 10.500 de euro, au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea anchetei.

În urmă cu o săptămână, polițiștii de frontieră constănțeni au interceptat un transport de țigări de contrabandă în județ. Anchetatorii au acționat între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu, după ce au reperat în trafic un autoturism marca Audi A4 despre care aveau informații că ar fi fost folosit pentru astfel de activități ilegale. Oamenii legii s-au apropiat de vehiculul la bordul căruia se aflau trei bărbați, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, iar șoferul s-a conformat. Polițiștii Gărzii de Coastă au percheziționat Audi-ul și au descoperit, în spatele scaunelor, o cutie din carton în care se găseau mai multe cartușe de țigări, fără marcaje fiscale. Polițiștii spun că marfa a fost cumpărată de doi indivizi aflați la bordul Audi-ului, unul de 48 și celălalt de 59 de ani, în schimbul sumei de 4.000 de lei, "dintr-o localitate de pe raza judeţului, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, cu scopul de a le comercializa", potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Garda de Coastă. Suspecții au fost escortați de oamenii legii la sediul Gărzii de Coastă, pentru continuarea cercetărilor. "În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.000 de pachete de ţigări netimbrate, mărcile Marlboro şi Winston. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării şi au indisponibilizat autoturismul, în valoare de aproximativ 7.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă", mai precizează polițiștii în documentul deja citat.

Cu doar câteva zile înainte de acest caz, polițiștii de la Transporturi au reușit să oprească o tranzacție cu țigări de contrabandă ce avea loc în județul Constanța. Oamenii legii spun că au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Constanța, care cumpăra de la un individ de 48 de ani, din județul Suceava, fără acte de proveniență, opt baxuri de țigări (4.000 de pachete), evaluate la suma totală de 40.000 de lei. Polițiștii au intervenit în momentul în care constănțeanul, care intenționa să revândă marfa pe piața neagră, o încărca într-un autoturism marca Dacia Logan de culoare galbenă. "În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și complicitate la contrabandă, cei în cauză fiind reținuți pe bază de ordonanțe, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Ţigările și suma de 2.800 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculele folosite la săvârșirea faptei, respectiv un autocamion cu remorcă și un autoturism, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor", se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.2366 secunde