Trasee pietonale în curs de modernizare în mai multe zone din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trasee pietonale în curs de modernizare în mai multe zone din Constanța

Administrație 27 Ianuarie 2023 / 16:43 1123 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Intervenții asupra trotuarelor au loc după cum urmează:

• Pe străzile Romană, Chiliei, Andrei Mureșanu și Duiliu Zamfirescu au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate. Pe suprafețele pietonale se montatează pavele moderne.

• Pe bulevardul Mamaia, lucrările de reamenajare au ajuns la tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea trotuarelor, înlocuirea bordurilor, montarea de pavele noi și amenajarea casetelor pentru spații verzi.

• Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. La final se vor monta pavele pe un strat suport de nisip. După finalizarea etapei de reamenajare a suprafeței pietonale, se va asfalta carosabilul, însă doar atunci când condițiile meteorologice vor permite astfel de lucrări.

• Se intervine la nivelul părții pietonale și pe strada Badea Cârțan în zona complexului comercial. Au fost montate pavele, s-au refăcut trotuarele și aleile de acces din zona complexului și au fost revitalizate spațiile verzi și aleile din proximitatea locului de joacă.

Autoritățile fac din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1861 secunde