Tratamentele în străinătate, decontate de stat celor care nu pot fi trataţi în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunţ îndelung aşteptat Tratamentele în străinătate, decontate de stat celor care nu pot fi trataţi în România
Sănătate 09 August 2019 / 09:38 2183 accesări 1 comentariu

Premierul a declarat, joi, că Guvernul va aproba mai multe măsuri pentru ca toţi pacienţii să aibă acces la medicamente şi servicii performante. Viorica Dăncilă a mai declarat ca pacienţii cu afecţiuni grave, care nu pot fi tratate în sistemul public, vor beneficia de decontarea tratamentelor în străinătate. ”Vom aproba în şedinţa de astăzi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante. Astfel, vom completa legislaţia pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România”, a declarat, joi, înainte de începerea şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

DeasemeneŞeful Executivului a afirmat că Guvernul va implementa un nou subprogram pentru persoanele cu autism. ”De asemenea, facem modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist conform protocolului încheiat cu asociaţiile de profil. Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. Totodată, prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa necesară pe piaţă a unor medicamente care nu au altă alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave”, a adăugat Dăncilă.

Loading...

1 comentariu

Teoretic 07:46:44 / 10 August 2019
Tratament

Mai bine simplificati procedurile, ca pana iti faci dosarul, nu mai este nevoie, multumim....

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2831 secunde