Trecerea la ora de iarnă poate crește riscul accidentelor rutiere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trecerea la ora de iarnă poate crește riscul accidentelor rutiere

30 Octombrie 2016 / 12:16 536 accesări

Trecerea la ora de iarnă, realizată de mai multe țări în acest an în noaptea de 29 spre 30 octombrie, poate avea efecte neașteptate. Potrivit Institutului belgian pentru Securitate Rutieră (IBSR), numărul accidentelor ce implică pietoni crește cu 63% în această perioadă, relatează www.rtbf.be.

Odată cu trecerea la ora de iarnă se întunecă mai devreme și vizibilitatea conducătorilor auto este redusă. "Trecerea la ora de iarnă este începutul unei perioade de risc. Din octombrie până în noiembrie, numărul accidentelor în care sunt implicați pietoni crește cu 28% în timpul orelor de vârf de seară", spune IBSR. Prin urmare, această autoritate le cere pietonilor și în primul rând șoferilor să fie foarte atenți.

Pietonii și cicliștii sunt sfătuiți să folosească semnale care să-i facă vizibili de departe — vestă fluorescentă sau benzi reflectorizante. De asemenea, trebuie evitate hainele închise la culoare. Cu haine reflectorizante, pietonii și cicliștii sunt vizibili de până la 150 de metri, în timp ce cu haine închise la culoare abia sunt văzuți de la 20 de metri, explică IBSR.

La rândul lor, șoferii trebuie să-și dubleze atenția și să să asigure buna funcționare a vehiculului. Faruri în bună stare de funcționare, parbriz curat și ștergătoare de parbriz funcționale sunt esențiale pentru a asigura siguranța tuturor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1812 secunde