Trei grupuri de traficanți de droguri, destructurate la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
20 de percheziții în aceeași zi, 26 de inculpați

Trei grupuri de traficanți de droguri, destructurate la Constanța

Eveniment 12 Aprilie 2017 / 14:09 3222 accesări

26 de persoane structurate în trei grupuri care acționau în cadrul aceleiași afaceri ilicite cu droguri au fost săltate de mascați și audiate în urma unui val de percheziții coordonate de procurorii DIICOT marți dimineață. Cei 26 de inculpați sunt suspectați că activau ilicit pe teritoriul județului Constanța încă din 2015, timp în care au dezvoltat o afacere care presupunea atât cultivarea de plante din care se pot obține substanțe psihoactive, cât și distribuirea acestora, alături de alte droguri de mare risc.

La o zi după amplele percheziții de marți, în cadrul cărora zeci de mascați și jandarmi au împânzit centrul orașului Constanța, vizând mai multe imobile de pe străzile Atelierelor, Avram Iancu și Sarmisegetuza, oamenii legii au dat publicității informațiile legate de acest caz. Deși, inițial, s-a crezut că acțiunea a fost pusă la cale de servicii de investigații din afara județului, potrivit comunicărilor oficiale de miercuri, perchezițiile au fost în sarcina procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, care au fost asistați de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate - Porturi Maritime Constanța și sprijiniți de IPJ Constanța - Serviciul de Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum şi de Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanța. În total, au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a trei grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu, precum și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Procurorii suspectează că, începând din 2015, cele trei grupuri de persoane, organizate pe baza relaţiilor generate de interese financiare şi de rudenie ori convieţuire, au creat rețele de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive (”etnobotanice”) și a drogurilor de risc (canabis) către numeroase persoane, în special tineri. Cu ocazia percheziţiilor efectuate marți, au fost identificate şi ridicate o cultură indoor de canabis, droguri de risc (canabis, Xanax), aprox. 1.300 gr. de substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, dispozitive de preparare, porționare și ambalare a dozelor de droguri, precum şi sume de bani în valoare totală de peste 75.600 lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au dispus reţinerea a 26 de inculpaţi ce urmează a fi prezentaţi Tribunalului Constanța cu propunerea de a se lua împotriva acestora măsura preventivă a arestării. Din cei 26 de suspecți, 22 au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, unul a fost arestat la domiciliu, doi sub control judiciar pentru 60 de zile și unul în stare de libertate.

Citește și:

Percheziții la persoane bănuite de deținere ilegală de arme și droguri, precum și de proxenetism12
Pagina a fost generata in 3.0354 secunde