Trei persoane au fost trimise în judecată la Constanța pentru trafic de migranţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trei persoane au fost trimise în judecată la Constanța pentru trafic de migranţi

Justiție 10 Decembrie 2021 / 15:52 2156 accesări

Trei persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de migranţi, fapte petrecute în perioada mai - iunie, în schimbul a mii de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Pe parcursul urmăririi penale, faţă de inculpaţi au fost luate măsurile arestului preventiv şi controlului judiciar.

"Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada mai - 10 iunie, inculpatul O.A. l-a preluat pe migrantul ilegal A.M., i-a facilitat cazarea în localitatea Mircea Vodă, apoi a intermediat cu inculpatul M.A. (căruia i-a şi plătit efectiv suma de 2.000 euro, bani proveniţi de la A.M.), transportul migrantului pe teritorului României din Mircea Vodă până la vama Nădlac, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat a României", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.


Pentru transportarea unui migrant ilegal de la Cernavodă către PTF Nădlac, şoferul unui microbuz a primit 1.000 de euro.

"Inculpatul M.A., la data de 10 iunie, în schimbul sumei de 3.000 euro, din care a primit efectiv pentru sine suma de 1.000 euro, şi pentru inculpatul O.F. suma de 1.000 euro, l-a preluat pe migrantul ilegal A.M. din localitatea Mircea Vodă, apoi l-a predat şoferului său O.F., şi a dispus acestuia să-l transporte pe teritoriul României, până la vama Nădlac. Inculpatul O.F., în schimbul sumei de 1.000 euro, bani pe care i-a primit efectiv, l-a preluat pe migrantul ilegal A.M., şi apoi a condus microbuzul în care se afla migrantul, din Cernavodă spre vama Nădlac, unde a fost prins de organele de poliţie", se mai spune în comunicat.


Conform sursei citate, în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a lucrat împreună cu organele de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Gărzii de Coastă şi a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, structurile subordonate şi, în special, Brigada de Operaţiuni Speciale Constanţa.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2055 secunde