Trei persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, reţinute după percheziţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trei persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, reţinute după percheziţii

07 Iulie 2016 / 21:31 505 accesări

Trei persoane din Alba şi Cluj, bănuite de contrabandă şi deţinere ilegală de ţigări, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 17.000 de lei, au fost reţinute, joi, după audieri şi percheziţii.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Alba, doi bărbați și o femeie, din Gherla, Turda și Ocna Mureș, acuzate de contrabandă și deținere ilegală de țigări, au fost reținute pentru 24 de ore. În acest dosar sunt implicate șapte persoane.

”Faţă de trei din cele șapte persoane, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au luat măsura reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, urmând ca la data de opt iulie, aceştia să fie prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunerea sesizării instanţei de judecată în vederea arestării preventive”, arată IPJ Alba, într-un comunicat de presă.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 63.686 ţigarete, 121 litrii de alcool şi suma de 2.953 lei.

Polițiștii au făcut în joi dimineață 12 percheziții, cinci în Alba și șapte în Cluj, la domiciliile unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu tutun.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu septembrie 2015, cinci bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 63 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, ar fi colectat, deţinut, transportat, depozitat şi comercializat ţigarete de contrabandă. Bunurile accizabile ar fi fost valorificate pe raza judeţelor Alba şi Cluj, de la domiciliile celor în cauză şi prin intermediul unor firme controlate de aceştia, precum şi în pieţe şi târguri”, potrivit IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 de ţigarete. Prejudiciul total a fost estimat la suma de 17.000 lei.

Taguri articol


12