Trei sferturi dintre alegătorii din Europa centrală resping migraţia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trei sferturi dintre alegătorii din Europa centrală resping migraţia
Externe 12 Martie 2019 / 17:03 253 accesări 0 comentarii

Trei sferturi dintre alegătorii din Europa centrală - 61 de milioane din 83 de milioane de alegători - resping migraţia, relevă rezultatele unui sondaj publicate marţi la Budapesta, transmite MTI. Institutul Nezopont a chestionat telefonic un eşantion de 1000 de alegători din fiecare din cele nouă ţări participante la sondaj în legătură cu opiniile lor cu privire la migraţie. În Ungaria, şapte milioane dintr-un total de opt milioane de votanţi resping migraţia neeuropeană, în Republica Cehă opt milioane de alegători sunt împotriva ei, iar în Polonia 22 de milioane. În acelaşi timp, numărul alegătorilor favorabili migraţiei este de circa 1 milion sau mai puţin în Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia şi Slovenia, a mai stabilit institutul. În total, 61 de milioane de votanţi din regiune resping şi 16 milioane sunt de acord cu migraţia, a conchis Nezopont în urma studiului desfăşurat în februarie în Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. În România 12 milioane de alegători se opun migraţiei, potrivit rezultatelor studiului publicate pe site-ul institutului.

Nezopont i-a chestionat pe respondenţi şi în legătură cu miliardarul şi filantropul George Soros, denunţat de actualul guvern ungar ca promotor al migraţiei. Sondajul a relevat în acest sens că 31 de milioane de central-europeni au o părere proastă despre Soros, 14 milioane au o părere bună, în timp ce 38 de milioane nu îl cunosc sau nu-şi pot da cu părerea. În Slovacia, România şi Ungaria peste jumătate dintre alegători îl cunosc şi nu au o părere bună despre el, în timp ce în Cehia şi Slovenia o majoritate a votanţilor nu ştiu de Soros, a mai indicat sondajul.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2083 secunde