Trei zile infernale pe șoselele constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
11 accidente, 21 de victime Trei zile infernale pe șoselele constănțene
Eveniment 07 Iulie 2015 / 00:00 2004 accesări 1 comentariu

Au fost trei zile infernale pe șoselele de pe litoral! În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în județul nostru au avut loc 11 accidente rutiere, în urma cărora nu mai puțin de 21 de persoane au fost rănite. Seria nefastă a început vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, atunci când doi oameni au ajuns pe patul de spital după ce un șofer neatent nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers. După câteva ore, în stațiunea Eforie Sud, un tânăr de 20 de ani pierdea controlul direcției într-o curbă la stânga și părăsea carosabilul, înfigându-se într-un copac. Pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost rănit. Șirul accidentelor a continuat sâmbătă, în jurul prânzului, atunci când un pensionar de 70 de ani era transportat la spital după ce un șofer de 37 de ani nu i-a dat prioritate într-o intersecție din Constanța, mașinile celor doi intrând în coliziune.

AVALANȘĂ DE ACCIDENTE Tot sâmbătă, o jumătate de oră mai târziu, un bărbat de 36 de ani era accidentat de o șoferiță pe faleza din stațiunea Mamaia. După alte trei ore, o femeie de 65 de ani avea nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident petrecut pe strada Tractorului, din Constanța. Sâmbătă noapte, un taximetrist ajungea pe patul de spital, după ce un șofer neatent i-a acroșat autoturismul într-un sens giratoriu din stațiunea Mamaia. Avalanșa de accidente a continuat puțin după miezul nopții. O tânără de 18 ani era rănită într-un accident produs în cartierul constănțean Inel 2, la intersecția străzilor Izvor și Crinului, pe fondul neacordării de prioritate.

ACCIDENT SOLDAT CU 8 VICTIME Duminică dimineață a avut loc cel mai grav accident al sfârșitului de săptămână. Nu mai puțin de opt persoane au fost rănite după ce o dubiță marca Volkswagen a intrat în coliziune cu un Nissan, într-o intersecție din stațiunea Neptun. Oamenii legii spun că de vină ar fi fost șoferul Nissan-ului, care nu a oprit la "Stop". După trei ore, un băiețel de șase ani a fost acroșat de o mașină în orașul Băneasa, după ce a încercat să traverseze șoseaua prin loc nepermis. Tot duminică, la ora 17.20, polițiștii erau chemați să intervină la un accident petrecut pe strada Baba Novac, din cauza unui șofer care nu a oprit la trecerea de pietoni și a lovit un bărbat ce traversa regulamentar. Seria a fost încheiată la ora 19.30, atunci când un tânăr de 27 de ani a ațipit la volan, în zona stațiunii Neptun, în timp ce se deplasa pe DN 39, dinspre Constanța către Mangalia. În clipele următoare, mașina sa a ieșit de pe șosea și a lovit un pom.

VREMEA REA, UN FACTOR IMPORTANT În fiecare an, în perioada sezonului estival, numărul accidentelor produse pe șoselele din județul nostru crește, în condițiile în care sute de mii de turiști ajung la malul mării, iar aglomerația crește riscul producerii evenimentelor rutiere soldate cu victime. Oamenii legii cred că și vremea rea a jucat un rol important în acest weekend. "Au fost câteva zile în care a plouat, iar condițiile meteo nefavorabile sunt întotdeauna un factor important în ceea ce privește dinamica accidentelor. Carosabilul ud, vizibilitatea mai scăzută au influențat cu siguranță, în mod negativ, comportamentul la volan al celor aflați în trafic", a declarat cms. Ciprian Sobaru, șeful Biroului Municipal al Poliției Rutiere Constanța.Pagina a fost generata in 0.1995 secunde