Treisprezece ruşi şi trei entităţi ruse, inculpaţi pentru amestec în alegerile prezidenţiale din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Treisprezece ruşi şi trei entităţi ruse, inculpaţi pentru amestec în alegerile prezidenţiale din SUA

Externe 16 Februarie 2018 / 22:26 1326 accesări

Justiţia americană a inculpat 13 ruşi şi trei entităţi ruse în legătură cu amestecul în alegeri şi în procesul politic american, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, din 2016, dezvăluie un un comunicat de resă al procurorului special însărcinat cu acest dosar, Robert Mueller, a anunţat vineri într-un comunicat procurorul special însărcinat cu acest dosar Robert Mueller, scrie AFP, citată de news.ro. Trei dintre ei sunt acuzaţi, de asemenea, de fraudă bancară, iar alţi cinci de furt agravant de identitate, se precizează în comunicat. În plus, trei dintre suspecţi au fost inculpaţi pentru "conspiraţiela comiterea de fraude electronice şi fraude bancare, iar cinci dintre ei, de furt de identitate, în variantă agravată.

Astfel s-a stârnit un adevărat "război al informaţiilor împotriva Statelor Unite, cu scopul declarat de a denatura aursa prezidenţială a celor doi candidaţi rămaşi în compeţia din noiembrie 2016, Donald Trump şi Hillary Clinton, precum şi a sistemului politic în general", a declarat Rod Rosenstein, adjunct al Procurorului General al SUA", informează CNN.

În actul de acuzare se arată că Evgheni Prighozin - un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a finanţat acest grup care avea ca "obiectiv strategic de a semăna discordie în sistemul politic american" şi care, începând de la jumătatea anului 2016 a susţinut campania lui Trump şi a denigrat-o pe Hillary Clinton.

Gruparea mai este acuzată că ar fi contactat în acest scop mai mulţi membri din echipa actualului preşedinte al SUA, potrivit 7sur7.be.

Trei membri ai echipei de campanie a lui Trump, între care şi fostul director Paul Manafort, au fost puşi sub acuzare, iar fostul consilier al preşedintelui Securităţii Naţionale, Michael Flynn, a recunoscut că a minţit FBI-ul şi a acceptat să coopereze cu justiţie.

Principalele servicii de securitate americane - CIA, NSA şi FBI - au denunţat deja amestecul Rusiei în campania prezidenţială din SUA, din 2016, cu ajutorul reţelelor de socializare şi prin piratarea informaţiilor provenite de la tabăra democrată.

Preşedintele Donald Trump a respins orice divergenţă între echipa sa sa campanie şi Rusia, în timp ce Moscova a dezminţit în mod repetat acuzaţiile americane.

Taguri articol


12