Tribunalul Bucureşti respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Ron Weiner în „Black Cube“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tribunalul Bucureşti respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Ron Weiner în „Black Cube“

Justiție 29 Noiembrie 2016 / 18:08 354 accesări

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Ron Weiner în dosarul „Black Cube” şi au trimis dosarul la procurori în vederea continuării urmăririi penale.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul lui Ron Weiner, în dosarul "Black Cube".

Totodată, judecătorii au trimis dosarul la procurori în vederea continuării urmăririi penale şi au menţinut controlul judiciar dispus în acest caz, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, pe 16 noiembrie, David Geclowicz, unul dintre israelienii cercetați în dosarul Black Cube, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare, judecătorii avizând astfel acordul încheiat cu DIICOT.

Weiner Ron şi Geclowicz David au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Ulterior, au fost puşi în libertate, iar în prezent sunt cercetaţi sub control judiciar.

În acelaşi dosar sunt cercetate alte două persoane. Este vorba despre Yossi Barkshtein, cetăţean israelian, de urma căruia procurorii nu au reuşit să dea, şi despre Daniel Dragomir, fost angajat al SRI. Dragomir, fost șef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, este arestat preventiv în acest dosar existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida. Daniel Dragomir este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.12
Pagina a fost generata in 0.4621 secunde