Trimiteau fete „la produs” cu ajutorul metodei „Loverboy”! Încă funcţionează

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trimiteau fete „la produs” cu ajutorul metodei „Loverboy”! Încă funcţionează

Eveniment 07 Martie 2018 / 17:59 1497 accesări

Metoda „Loverboy” dă încă roade, din păcate. La data de 06.03.2018, procurori din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galați şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor Lazăr Marius-Daniel zis „Macei”, în vârstă de 23 de ani, Lazăr Marcel, în vârstă de 47 de ani, şi Preda Nicoleta-Nela, în vârstă de 32 ani, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată. Potrivit unui comunicat, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpaţiiLazăr Marius Daniel, Lazăr Marcel şi Preda Nicoleta Nelaau constituit un grup infracţional organizat având ca scop desfăşurarea unor activităţi de trafic de persoane în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta şi de a primi victime în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului.

Potrivit aceleiaşi surse, modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul căutilizând metoda „Loverboy”,inculpaţii aurecrutat prin inducere în eroare un număr de cel puţin trei victime pe care ulterior, le-au transportat, transferat, adăpostit şi primit în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, luându-le şi păstrându-le actele de stabilire a identităţii şi bunurile de valoare, în diferite case de toleranță de pe teritoriul metropolei londoneze – Marea Britanie, însuşindu-şi sumele obţinute din practicarea prostituţiei (fiind stabilit până la acest moment un folos infracţional de cel puţin 90.000 lire sterline).

La data de 06.03.2018, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de şapte percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. Totodată a fost găsit şi ridicat un autoturism marca Audi A8, bun achiziţionat din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane. La data de 07.03.2018, inculpaţii au fost prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi,precum și al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. „Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, potrivit sursei citate.12
Pagina a fost generata in 0.2343 secunde