Trimitere în judecată a dosarului „Colectiv“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trimitere în judecată a dosarului „Colectiv“

Justiție 29 Aprilie 2016 / 09:11 1794 accesări

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul "Colectiv", patronii clubului și reprezentanţi ai firmei de la care proveneau artificiile folosite în Colectiv, urmând să fie judecați de magistrații de la Judecătoria Sectorului 4.

La data de 29 aprilie se va lua în discuție primul termen al procesului, în care judecătorii vor verifica măsurile preventive dispuse în dosar.

Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar şi Daniela Niţă, Cristian Niţă şi Viorel Zaharia, reprezentanţi ai firmei de la care erau artificiile din Colectiv sunt în prezent cercetaţi sub control judiciar, acuzațiile fiind de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

"În indolenţa vecină cu intenţia, la organizarea spectacolelor, prin clauze contractuale inculpaţii au impus repetat condiţii de atragere a unui public cât mai numeros în beneficiul propriei societăţi, deşi erau conştienţi de riscurile datorate spaţiului impropriu şi măsurilor neluate privind situaţiile de urgenţă", susțineau procurorii într-un draft al rechizitoriului.

Potrivit sursei citate, în incinta clubului Colectiv, exista un afiş, într-un loc vizibil, în care în care se anunţa că se interzice folosirea focul şi a articolelor pirotehnice în cadrul clubului, inclusiv „spectacole cu foc deschis şi jocuri de artificii”, măsură despre care anchetatorii susţin că era una formală, întrucât spectacole pirotehnice s-au folosit şi în alte rânduri.

În urma incendiului izbucnit la data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv din Capitală au murit 64 de persoane.12
Pagina a fost generata in 0.1537 secunde