Tristeţe tăcută! A plecat dintre noi un mare artist

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tristeţe tăcută! A plecat dintre noi un mare artist
Monden 01 Octombrie 2018 / 15:25 2168 accesări 0 comentarii

S-a stins din viaţă cântăreţul francez Charles Aznavour, au anunţat surse din massmedia din Franţa, transmite luni Reuters.

Charles Aznavour, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, a murit luni, la reşedinţa sa din sudul Franţei, la vârsta de 94 de ani. Pe numele său real Shahnour Vaghinag Aznavourian, artistul a avut o carieră de peste 70 de ani. Charles Aznavour, legenda cântecului francez, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece. Pe 24 august 2017 el a primit o stea pe Walk of Fame, la Hollywood.

Charles Aznavour s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris, într-o familie de emigranți armeni, şi a rămas toată viaţa foarte ataşat de comunitatea armeană. A început să cânte de la vârsta de 9 ani, dar faima a cunoscut-o în 1965, cu La Boheme.

Charles Aznavour a vândut de-a lungul carierei peste 100 de milioane de discuri, în peste 80 de ţări. El a fost adesea descris ca fiind "Frank Sinatra al Franţei". În ciuda vârstei, pe 26 octombrie avea programat un concert la Bruxelles, iar în noiembrie şi decembrie era pe afişul "Senei muzicale", festival de lângă Paris, după care ar fi urmat un mini-turneu în Franţa.

Charles Aznavour a fost căsătorit de trei ori şi a avut şase copii. Potrivit purtătoarei sale de cuvânt, Charles Aznavour a murit în somn.

Citește și:

Charles Aznavour, spitalizat! „Nu vreau să mor pe scenă”, spune artistul

Charles Aznavour are o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Celebrități care vor muri anul acestaPagina a fost generata in 0.1868 secunde