Trump Jr. a „discutat“ cu WikiLeaks în secret. Vezi ce şi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trump Jr. a „discutat“ cu WikiLeaks în secret. Vezi ce şi de ce!
Externe 14 Noiembrie 2017 / 15:34 275 accesări 0 comentarii

Potrivit unor informaţii apărute în presă, fiul cel mare al președintelui american Donald Trump ar fi avut contacte secrete cu WikiLeaks, care a făcut publice e-mailurile lui Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale de anul trecut din SUA. Pentru a depresuriza ceea ce se anunţa a fi un subiect exploziv, Trump Jr. a publicat schimburile sale de mesaje cu WikiLeaks din acea perioadă, relatează AFP. Încercând să minimalizeze un articol din revista „The Atlantic“ care a dezvăluit luni aceste schimburi de mesaje, Donald Trump Jr. a expus ceea ce constituie, în opinia sa, lanțul integral al acestor schimburi cu WikiLeaks în mesaje private pe Twitter între septembrie 2016 și iulie 2017. Grupul militant WikiLeaks ar fi încercat să ofere informații echipei de campanie a lui Trump și să sporească impactul dezvăluirilor sale care o priveau pe Hillary Clinton. Dezvăluirea, tot pe Twitter, de către Trump Jr. a acestor schimburi cu WikiLeaks arată 12 mesaje provenite de la acest grup și ceea ce el a desemnat ca fiind "cele trei răspunsuri spectaculoase ale mele".

În mesajele sale, WikiLeaks îl informează pe Trump Jr. de un nou site anti-Trump, cere ca tatăl său să scrie pe Twitter despre dosarele dezvăluite de acest grup despre Hillary Clinton și atrage atenția că, dacă va pierde alegerile, candidatul republican va trebui să conteste rezultatul. Acest grup militant îi cerea de asemenea lui Trump Jr. să îi furnizeze o declarație de venituri a tatălui său, spunând că "acest lucru ar îmbunătăți enorm percepția asupra imparțialității noastre", favorizând de asemenea ecoul dezvăluirilor asupra lui Hillary Clinton.

În aprilie, când anchetatorii care investighează o posibilă înțelegere secretă între Rusia și echipa de campanie a lui Trump se interesau de o întâlnire din iunie 2016 a lui Trump Jr. cu un avocat rus, WikiLeaks i-a cerut e-mailuri legate de această întâlnire. Trump Jr. nu a răspuns decât la trei mesaje inițiale: a mulțumit WikiLeaks pentru informațiile despre noul site, a făcut un comentariu de neimplicare în legătură cu propunerea care o privea pe Hillary Clinton și a cerut la 3 octombrie 2016, chiar înainte de publicarea anunțată de WikiLeaks a dezvăluirilor compromițătoare pentru candidatul democrat, detalii despre această scurgere de informații. La rândul său, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a dat asigurări pe Twitter că mesajele grupului său s-au înscris în cadrul unei campanii promoționale. "WikiLeaks se poate dovedi extrem de eficient în a convinge persoane, inclusiv unele extrem de sus-plasate, că este în interesul lor să promoveze dezvăluirile sale", a scris Assange.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2765 secunde