Trump nu mai vrea mașini germane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trump nu mai vrea mașini germane

Externe 13 Iunie 2018 / 10:12 624 accesări

Președintele Donald Trump a acuzat în mod repetat în cadrul summit-ului G7 partenerii europeni de un tratament nedrept privind comerțul.

"Ne pare rău, nu putem să-i lăsăm pe prietenii sau pe dușmanii noștri să profite de noi de pe Trade", a spus Trump pe Twitter. "Trebuie să punem pe prim plan muncitorul american!"

Plângerile sale privind tarifele externe și excedentele comerciale sunt deja cunoscute. O țintă frecventă este Germania și exporturile de mașini.

Trump i-a spus președintelui francez Emmanuel Macron, în timpul unei reuniuni recente la Washington, că există prea multe mașini germane în Statele Unite. De asemenea, a ridicat problema în fața cancelarului german Angela Merkel în trecut și a amenințat că va impozita importurile de automobile germane cu 35%.

Economistii spun ca Trump uită doua puncte cheie: producatorii germani au deschis mari fabrici in Statele Unite, reducand drastic nevoia de a importa masini. În plus, presiunile asupra producătorilor germani ar afecta lucrătorii americani și economia Statelor Unite.

Fabricile germane au vândut 1,35 milioane de vehicule în Statele Unite în 2017, aproximativ 8% din totalul vânzărilor de mașini din SUA. Dintre acestea, doar 494.000 au fost exportate din Germania în Statele Unite - cu 25% mai puțin decât în ​​2013, potrivit asociației constructorilor de automobile din Germania.

Majoritatea celorlalte au fost făcute în Statele Unite și în Mexic, care are un acord de liber schimb cu Statele Unite. GM și Ford fac, de asemenea, mașini în Mexic pentru livrare în Statele Unite.

Trump va trebui probabil să renunțe la NAFTA, afacerea comercială dintre Statele Unite, Mexic și Canada, pentru a împiedica constructorii automobilelor să construiască vehicule în Mexic și să le transporte peste graniță.

BMW, Volkswagen și Mercedes, care este deținută de Daimler, au toate fabricile de producție majore în Statele Unite și angajează aproape 50.000 de muncitori americani.

Cea mai mare fabrică de asamblare BMW din lume este situată în Spartanburg, Carolina de Sud. Anul trecut a înregistrat un nou record de producție de peste 400.000 de vehicule - dintre care 70% au fost exportate în alte țări.

Volkswagen are o fabrica mare din Chattanooga, Tennessee, care a produs anul trecut 112.000 de vehicule. Și Mercedes face 300.000 de mașini și SUV-uri pe an în Tuscaloosa County, Alabama.

(sursa: cnn.com)

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1402 secunde