Trump profită de atentatul din Franţa pentru a convinge opoziţia să aprobe ridicarea de ziduri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Securitate suplimentară la frontiere

Trump profită de atentatul din Franţa pentru a convinge opoziţia să aprobe ridicarea de ziduri

Externe 12 Decembrie 2018 / 17:10 411 accesări

Donald Trump evocă „atacul terorist” din Franţa pentru a face opoziţia democrată să aprobe măsuri de securizare a frontierelor. Autorităţile franceze suspectează că atacul armat din Strasbourg, soldat cu cel puţin doi morţi şi 12 răniţi, este un act terorist, dar acest lucru nu a fost încă stabilit cu certitudine. Poliţia franceză anunţase iniţial un bilanţ de trei morţi şi 11 răniţi, dar a revenit ulterior asupra cifrelor, anunţând doi morţi şi 12 răniţi. Unul dintre răniţi este în moarte cerebrală. "Un alt atac terorist rău în Franţa. Noi vom consolida şi mai mult securitatea la frontiere. Chuck Schumer şi Nancy Pelosi trebuie să ne ofere voturile pentru a avea securitate suplimentară la frontiere!", a declarat Donald Trump prin Twitter, referindu-se la liderii Partidului Democrat (de opoziţie).

Donald Trump s-a întâlnit marţi, la Casa Albă, cu senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA, şi cu Nancy Pelosi, considerat viitorul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. Trump le-a cerut să ofere finanţare pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. "Democraţii şi preşedintele Barack Obama au oferit Iranului 150 de miliarde de dolari fără a primi nimic în schimb, dar nu vor să aloce cinci miliarde de dolari pentru securitatea naţională şi pentru zid?", a adăugat Trump.

Înaintea întâlnirii cu liderii opoziţiei, preşedintele SUA avertiza că va ordona armatei să finalizeze construirea zidului antiimigraţie la frontiera cu Mexicul. "Aştept să mă întâlnesc cu Chuck Schumer şi Nancy Pelosi. În 2006, democraţii au votat în favoarea zidului şi au avut dreptate să facă acest lucru. Astăzi, nu mai vor securitate la frontieră. Dar zidul va fi construit. Lumea încă nu înţelege cât s-a construit din acest zid, inclusiv renovarea efectivă. Dacă democraţii nu ne oferă voturile pentru a ne securiza ţara, armata SUA va construi segmentele rămâse ale acestui zid. Ei ştiu cât de important este!", a spus Trump.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1443 secunde