Trupă de teatru universitar francofon înființată la Universitatea Ovidius din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trupă de teatru universitar francofon înființată la Universitatea Ovidius din Constanța

Educație 08 Decembrie 2022 / 09:43 13108 accesări

La Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța (UOC), în cadrul specializării Limba și literatura franceză, a fost înființată trupa de teatru universitar francofon,Les Métamorphoses d’Ovidius.

Manifestările teatrale sunt destinate tuturor tinerilor francofoni din UOC și se desfășoară în fiecare vineri, între orele 09:00 – 11:00, la Lectoratul Francez din Campusul universitar, corp A (sala 128). Activitățile desfășurate vizează dezvoltarea spontaneității și creativității studenților prin exprimarea orală în limba franceză, dar și încurajarea spiritului de lucru în echipă prin formarea deprinderilor de ascultare a partenerului de joc, de respectare a diferențelor și a disciplinei de lucru.

„Concepută ca o modalitate privilegiată de optimizare a învățării limbii franceze prin tehnici ludice, trupa de teatruLes Métamorphoses d’Ovidiusle permite tinerilor actori să se confrunte atât cu ei înșiși, cu propriile lor emoții și trăiri, cât și cu alți tineri actori amatori, prin inserția în rețele naționale și internaționale de teatru universitar francofon”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad.

Trupa de teatruLes Métamorphoses d’Ovidiusa fost înființată în parteneriat cu Centrul de cercetare și creație artistică INTERART al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” (ANMGD) din Cluj Napoca și cu Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) și este coordonată de prof. univ. dr. Anca-Daniela Mihuț (ANMGD), alături de drd. Alina Grigore și Marylis Lafitte, stagiară franceză.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2307 secunde