Trupa FiRMA revine la Constanța! Iconic pentru rock alternativ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trupa FiRMA revine la Constanța! Iconic pentru rock alternativ!

Divertisment 19 Februarie 2019 / 12:21 1945 accesări

Firma este o formație românească de rock alternativ, practicând un fusion de rock, trip hop și blues, cu influențe din jazz și funk. Este considerată un pioner al rockului alternativ din România.

Ce spune Wikipedia: după nominalizările la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” din 2004 și MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” din 2005, Firma devine prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională. Aceasta se intitulează New Sounds of Europe și este găzduită de MTV EMA 2007, eveniment ce are loc în data de 1 noiembrie 2007 la München, Germania. Firma a reușit să ajungă printre cele trei finaliste ale categoriei, devansând alți 15 artiști printre care și Sunrise Avenue (Finlanda) și The Klaxons (Marea Britanie).

***

O formație iconică a rock-ului alternativ românesc născută pe scena muzicală alternativa în anii 2000, FiRMA s-a reinventat și s-a remarcat prin produse valoroase care dezvăluie noi perspective in universul audio – video. dar care trasează noi direcții și în lumea teatrului prin spectacolul ”Deșteptarea Primăverii” (2016-2019 @ Teatrul Mic, regia Vlad Cristache) sau a poeziei, prin cel mai recent album ”Poezii Alese Vol.1”, un material discografic ce reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani.

Cu trei nominalizări la MTV European Music Awards în Palmares si 5 albume lansate(“La Orbire” – 2003, “Exit” – 2007, “Descântece Vol I” – 2014, “Descântece Vol II” – 2017, “Poezii Alese” – 2018) și o colaborare inedită pentru realizarea coloanei sonore live a piesei de teatru „Deșteptarea primăverii” la Teatrul Mic (2016-2019 @ Teatrul Mic, regia Vlad Cristache) FiRMA se află acum într-un nou puseu creativ pregatind un nou material de studio.

”POEZII ALESE, VOL. I” o coproducție FiRMA - Radio România, a apărut, la finalul anului 2018 la Editura Casa Radio. Versurile din înregistrările păstrate în Fonoteca Radio România au fost îmbracate organic de compoziții muzicale originale create special pentru acest proiect de către Daniel „Rocca” Stoicea și interpretate de trupa FiRMA. Poeții selectați de membrii trupei FiRMA pentru a fi cântați și recitați pe primul volum al albumului ”Poezii Alese” sunt George Bacovia, Mihai Eminescu, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vlădăreanu.

FiRMA:

Daniel „Rocca” Stoicea - voce, chitară, pian, compoziție

Erhan Sorin – bas,

Adrian Coman – chitara electrică,

Alex Gavril Gavril – chitară electrică & acustică

„Bărbuță” Barbaselu Constantin – tobe, percuție

Album ”Poezii Alese. Vol. 1” poate fi găsit în librării sau poate fi ascultat online pe contul de iTunes & Spotify al trupei FIRMA.

Vineri, 22 februarie, trupa FiRMA revine la Constanța, în Doors Club, cu un mélange de rock & poezie. O formație iconică a rock-ului alternativ românesc, FiRMA a impus perspective si direcții inedite. Vino să te bucuri de un concert de creație – vineri, 22 februarie, la Doors Club. Info și rezervări: 0763661622.12
Pagina a fost generata in 0.1915 secunde