Tu ce știi despre videochat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
(P) Tu ce știi despre videochat?
Lifestyle 10 Decembrie 2019 / 12:09 1811 accesări 0 comentarii

Una dintre cele mai bine plătite meserii din lume la ora actuală atrage atenția tot mai multor tinere ambițioase care își doresc să atingă succesul pe plan financiar: videochatul, căci despre el este vorba, este un domeniu în plină dezvoltare atât la nivel global, dar mai ales înRomânia.

Ce este videochatul?

Un model de videochat este un artist-interpret care își difuzează imaginea pe Internet printr-o transmisie live, cu ajutorul unei camere web, contra cost. Deși unele prestații artistice au tentă erotică, ponderea conținutului sexual pe care îl afișează un model diferă de la caz la caz. În timp ce o mare parte a modelelor manifestă nuditate și comportament provocator, altele aleg să rămână îmbrăcate și se axează pe angajarea fanilor virtuali în discuții pe diverse subiecte, tot în schimbul unei plăți pe minut.

Prestațiile artistice pot fi extrem de interactive, atât în camerele de chat publice, cât și în cele private. Comunicarea dintre interpret și fani se face pe toate canalele, atât în scris, cât și prin vorbire directă, cu ajutorul microfonului.

Cum a apărut videochatul?

Fenomenul videochatului a apărut la sfârșitul anilor ’90 în America, atunci când Jenny Ringley, o tânără artistă și studentă a creat un website numit “JenniCam”. Ea a amplasat o camera web în dormitorul său, capturând astfel scene din viața a cotidiană, imagini care erau difuzate în direct pe internet. Doi ani mai târziu, în 1998, Jenny a hotărât să separe accesul fanilor către site-ul său în două categorii: gratuit și contra cost.

În același an, a fost lansat un alt site asemănător, numit AmandaCam. Acesta, la fel ca și cel al lui Jenny, transmitea imagini în direct din casa tinerei Amanda, ceea ce le-a permis utilizatorilor de internet să-i urmărească activitatea din confortul propriei locuințe.

Ulterior, Amanda a făcut o descoperire care avea să influențeze evoluția industriei videochatului în deceniile ce au urmat: popularitatea website-ului ar fi putut crește exponențial dacă spectatorilor li s-ar fi permis să discute cu protagonista în timp real. Astfel, Amanda a început să petreacă mai mult de 3 ore pe zi discutând cu admiratorii săi, iar restul a devenit istorie.

Pornind de la ideile celor două tinere, fenomenul de videochat s-a transformat într-o industrie multimilionară, care are, înmedie, în orice moment al zilei, cel puțin 12.500 de modele online și peste 240.000 de spectatori.

Iar când vine vorba despre salariul unui model de videochat, sumele variază între 1.000 și 10.000 $ lunar, sau chia mai mult, în funcție destudio și de implicarea modelului. La Charm Studio, de exemplu, cele mai ambițioase modele ajung să încaseze chiar și 20.000$,în mai puțin de 1 an de la angajare.

De ce este videochatul un serviciu atât de căutat?

Cum era de așteptat, publicul țintă al industriei este format din sexul masculin, reprezentanții acestuia susțînând că apelează la serviciile site-urilor de profil pentru a-și satisface nevoile emoționale, nicidecum cele sexuale. Aceștia simt că fac parte dintr-o comunitate și că participă la un tip de divertisment aparte, care merge mult dincolo de sexualitate.

Spre deosebire de pornografia tradițională, natura interactivă a videochatului oferă un cadru propice pentru nașterea relațiilor de prietenie virtuală. Sociologul Viviana Zelizer afirmă despre videochat că “el definește un nou tip de intimitate. Nu este o muncă de natură sexuală tradițională, căci modelul de videochat oferă o companie plăcută, transmițând autenticitate, dând naștere și animând fantezii, dar și gestionând, în timp, relațiile formate.”

Un studiu realizat în 2019 asupra a peste 6.000 de utilizatori de servicii videochat a constatat că peste 40% dintre amatorii site-urilor de profil au dezvoltat relații semnificative cu modelele de videochat, de la prietenie la conexiuni emoționale profunde. (P)Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.119 secunde