Tu știi la ce liceu ai intrat?! Se afișează rezultatele repartizării computerizate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tu știi la ce liceu ai intrat?! Se afișează rezultatele repartizării computerizate!
Educație 08 Iulie 2018 / 15:54 1711 accesări 0 comentarii

Mii de viitori liceeni vor fi repartizați, în data de 9 iulie, la liceele pe care și le-au dorit. Sau nu... Aceasta și în funcție de cât de atenție au fost la completarea fișelor de opțiuni și de media obținută la examenul de Evaluare Națională. candidații pentru un loc la liceu vor putea vizualiza rezultatele repartizării computerizate pe siteul admitere.edu.ro.

La un pas de a fi liceean! Mii de absolvenți ai clasei a VIII-a care au participat la examenul de Evaluare națională vor fi repartizați computerizat, în data de 9 iulie, la liceul pentru care au optat. Vor fi repartizaţi candidaţii care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2018 - 2019, scrie Agerpres. Un procent de 73,6% dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Ministerul Educației atrage atenția că numărul total de locuri alocat în învățământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaților, condiția esențială fiind exprimarea unor opțiuni. Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat se face în unitățile de învățământ liceal în care au fost admiși și pe site-ul admitere.edu.ro, în data de 9 iulie. În același timp, în unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județe.

Depunerea dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ liceal în care candidații au fost repartizați se va realiză între 10 și 13 iulie. În perioada 16 - 18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

A doua etapă de admitere, dedicată absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

Liceu constănțean în top 10 național

Anul trecut, în urma etapei de admitere pentru anul școlar 2017-2018, pe primul loc s-a clasat Colegiul Național Sf. Sava din Capitală, unde ultima medie a fost 9,72. În clasament urmează Colegiul Național Gh. Lazăr tot din București. Aici, anul trecut ultima medie de admitere a fost 9,70. Primele cinci locuri sunt ocupate de licee din Capitală, iar ultima medie înregistrată nu a fost sub 9,50.

Top 10 este completat și de licee din țară. Pe locul 6 se află Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu o medie de 9,54, iar la Colegiul Național V. Alecsandri din Galați elevii au putut intra doar dacă au avut medii mai mari de 9,44.

Tinerii absolvenți de gimnaziu se gândesc, însă, din timp ce specializări vor să urmeze. Aici bătălia este și mai mare pentru că sunt specializări unde elevii au fost admiși cu medii uriașe. La Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța ultima medie a fost 9,88.

Evaluarea națională - un dezastru anunțat

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2018. Situaţia statistică generală relevă că din cei 142.847 de candidaţi prezenți, un număr de 104.972 de candidați a obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) - 73,5%. Dintre aceștia, 319 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), 13 dintre aceștia fiind din județul Constanța. Rata de participare la examenul de evaluare naţională a fost de 94,8%: 142.847 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 150.603 elevi înscrişi.

Înainte de contestaţii, la proba de Limba și literatura română au obținut note peste 5 (cinci) 118.969 de candidați (83%), în timp ce 2.089 de candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică 87.577 de candidați (61,3%) au note peste 5 (cinci), iar 1.903 candidați au obținut nota 10 (zece).

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1816 secunde