Tudor Băluţă speră că „ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale cât mai repede”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Tudor Băluţă speră că „ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale cât mai repede”

Sport 26 Martie 2020 / 11:28 659 accesări
Tudor Băluţă: „Până la urmă, viaţa are prioritate” (sursa foto: www.frf.ro)

Tudor Băluţă: „Până la urmă, viaţa are prioritate” (sursa foto: www.frf.ro)

Într-un interviu acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, internaţionalul Tudor Băluţă, care va împlini vineri vârsta de 21 de ani, s-a referit la situaţia nedorită din această perioadă. Mijlocaşul crescut la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” este împrumutat de formaţia engleză Brighton la echipa olandeză ADO Den Haag şi a plecat din Olanda în urmă cu 11 zile. Fostul jucător al Viitorului Constanţa este acum acasă, alături de familie.

„Virusul s-a răspândit destul de rapid şi în Olanda, şi în ţară, dar eu consider că reacţia românilor a fost mai bună. Spun asta pentru că măsurile au fost luate la noi mai repede, iar oamenii par să fie mai conştienţi de pericolul existent. Să sperăm că în România lucrurile vor sta mai bine decât acolo! Asta depinde de noi, de fiecare! Ceea ce ştiu e că, practic, noi controlăm tot ce se întâmplă acum, prin acţiunile noastre. Dacă înţelegem importanţa distanţării sociale, a igienei, şi stăm în casă cât mai mult, sunt sigur că efectele nu vor mai fi aceleaşi şi ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale cât mai repede. Ştiu că este greu de acceptat să nu îţi vezi prietenii, familia, să nu poţi ieşi din casă ca înainte. Şi noi, sportivii, nu ne putem antrena, nu ne practicăm meseria. Până la urmă, viaţa are prioritate”, a declarat Tudor Băluţă pentru site-ul oficial al FRF.

Întrebat dacă sunt lucruri care înainte de pandemia de coronavirus i se păreau banale şi acum să le aprecieze altfel, Tudor Băluţă a spus: „Nici nu realizăm cât de mult înseamnă să pot ieşi afară când vreau, chiar şi pentru o banală plimbare până la magazin, să îmi cumpăr o sticlă de apă… Obişnuinţa, monotonia, învăluiau aceste lucruri. Acum însă, când nu mă pot bucura de ceva atât de simplu, reînvăţ importanţa lucrurilor mici, simple. Îmi doresc să văd totul cu alţi ochi şi să fiu recunoscător pentru tot, după această perioadă. Deşi nu e un film nou, abia acum am apucat să văd „Bohemian Rhapsody”, despre viaţa lui Freddie Mercury, şi mi-a plăcut. Am citit recent o carte foarte interesantă, având ca subiect dezvoltarea mentală: „Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson. De obicei îmi place să contribui în bucătărie. La gătit. Începe să devină o pasiune! Iar perioada asta e numai bună pentru a învăţa lucruri noi din arta gătitului”.

Tudor Băluţă a transmis şi un mesaj colegilor de la naţionalele Under 21 şi de seniori, precum şi tuturor suporterilor român: „Multă sănătate, putere şi optimism! E o perioadă dificilă pentru toţi, însă ÎMPREUNĂ putem trece peste asta! A lupta ÎMPREUNĂ, acum, înseamnă să stăm la distanţă unii de alţii, să stăm acasă. Sper că toţi veţi face asta. Să ne revedem cu bine!”12
Pagina a fost generata in 0.1874 secunde