Tudose: prin lege, ar putea fi stopat cumulul pensie-salariu. Excepții: profesorii şi medicii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tudose: prin lege, ar putea fi stopat cumulul pensie-salariu. Excepții: profesorii şi medicii
Politică 10 August 2017 / 10:05 1625 accesări 4 comentarii

Premierul Mihai Tudose a afirmat la România TV că problema cumulului salariului cu pensia în sectorul public ar putea fi reglementată printr-o lege care să prevadă şi excepţii de la stabilirea interdicţiei cumulului, precum unele cadre didactice sau medici. Mihai Tudose a afirmat că nu poate fi stabilită o interdicţie a cumulului dintre pensie şi salariu, cu excepţia sectorului public. Pe de altă parte, premierul consideră că şi în sistemul public ar trebui păstrate unele excepţii de la această interdicţie. ”Este foarte dificil de făcut, este vorba de dreptul la muncă. Poate doar în sistemul de stat şi cu excepţia celor care lucrează în domeniul învăţământului şi în sănătate. Acolo ştim profesori sau profesori medici pe care încercăm să-i ţinem cât mai mult, unii fiind chiar foarte buni. Să-i scoatem la pensie la 62 de ani este o pierdere pentru toţi”, a declarat Mihai Tudose. Cumulul în sectorul de stat ar putea fi reglementat prin lege. ”Ştiţi cum se poate stopa cel mai simplu? Poţi să stopezi (cumulul - n.red.) printr-o lege care va avea excepţii: un medic, un profesor. Dar ţine de conducătorul unităţii”, a precizat premierul.

Întrebat dacă respectivii conducători de unitate vor înţelege să nu abuzeze de posibilitatea cumulului, Tudose a spus: ”Eu cred că au înţeles. Încercăm cu vorbă bună”.

4 comentarii

okula 10:20:20 / 11 August 2017
vesnica problema cu pensia

FARA EXCEPTII '

Viviana 10:02:14 / 13 August 2017
SUNTEM VAI DE NOI

DUPA CE CA NU AVEM MEDICI, PROFESORI SAU INGINERI...TOTI SUNT AFARA, II DAM SI PE ASTIA CATIVA CARE AU RAMAS AFARA...SUNTEM CHIAR DUSI CU PLUTA...SA MERGEM TOTI LA PRIVAT SA NE JUPOAIE

Conştiinţa vie. 13:40:57 / 13 August 2017
Nu, tribalismului!

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

Parinte 10:57:43 / 14 August 2017
De ce vor multi bani la batrinete?

Nu este corect sa dai o lege cu exceptii.Daca e lege e pentru toata lumea.Ori e pensionat la stat ori e salariat la stat .Nu se poate sa fii amandoua odata.Pai de ce sa te pensionezi?Stai salariat pana poti.Daca te pensionezi si esti bun dute la privat,Ce mare importanta are un profesor ca sa cumuleze pensia cu salariu?Daca moare se inchide scoala?Sunt atatia tineri cu calitati dornici sa se afirme si nu au loc de putregaiuri care sau plafonat in zeci de ani,satui de munca plictisiti si cu apucaturi stereotipe.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1806 secunde