Tudose și Dragnea au băut apă după Boc și Băsescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ori pensie, ori salariu!

Tudose și Dragnea au băut apă după Boc și Băsescu

Politică 07 August 2017 / 19:01 2169 accesări

În 2009, în plină criză economică, Guvernul condus de Emil Boc lua o decizie care stârnea revolta multora: interzicea cumularea pensiei cu salariul de la stat. Boc spunea, susținut de președintele de atunci, Traian Băsescu, că decizia Executivului este, în primul rând, morală și realizează un act de dreptate în sistemul public. La vremea respectivă, cei care s-au opus cel mai tare au fost social democrații, care țipau cât puteau de tare că măsura lui Boc este nedreaptă și total ilegală. Interesant este că printre personajele social democrate care „plângeau pe umerii bieților pensionari“, care nu mai puteau să aibă și pensie, și salariu, era chiar actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea, acompaniat, bineînțeles, de Victor Ponta și toată gașca. Ba chiar, în 2012, când PSD a intrat la guvernare, a anulat măsura lui Boc. Interesant este că, la șapte ani de atunci, social democrații și-au dat seama brusc că măsura lui Boc nu e chiar atât de rea. Deoarece nu știu cum să mai facă rost de bani pentru a susține măsurile incluse în programul de guvernare, cei de la PSD s-au gândit că ar fi bine să interzică și ei cumularea pensiei cu salariul de la stat. Adică vor să aplice exact ceea ce înfierau în trecut.

PSD PUPĂ UNDE A SCUIPAT

Pentru a nu se face probabil de baftă, social democrații l-au scos la înaintare pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), care a anunțat măsura. Liderul ALDE a declarat, luni, că în coaliţia de guvernare s-a decis să se modifice legislaţia în vigoare, astfel încât nimeni să nu mai cumuleze pensia cu salariul, el menţionând că măsura va viza întreaga administraţie centrală şi locală. „Ceea ce am discutat cu primul-ministru (Mihai Tudose, n.r.) şi cu ministrul Muncii (Olguța Vasilescu, n.r.) şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată cu trecerea la pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în alt minister. Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”, a spus Tăriceanu. El a spus că va modifica legea în aşa fel încât să nu poată funcţiona acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul. „Nu e corect. Nu poţi să ai şi venituri salariale, şi pensie, din acest motiv. Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului, se pot face şi modificări pe OUG, vom decide”, a spus Tăriceanu.

Ținând cont de intenția coaliției de guvernare, ne întrebăm când au spus adevărul cei de la PSD. În 2009 sau în 2017? Iar dacă PSD și ALDE vor interzice cumularea pensiei cu salariul la stat, atunci înseamnă că Boc și Băsescu au avut dreptate (?!)12
Pagina a fost generata in 0.1288 secunde