Tudose și Dragnea au băut apă după Boc și Băsescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ori pensie, ori salariu! Tudose și Dragnea au băut apă după Boc și Băsescu
Politică 07 August 2017 / 19:01 852 accesări 4 comentarii

În 2009, în plină criză economică, Guvernul condus de Emil Boc lua o decizie care stârnea revolta multora: interzicea cumularea pensiei cu salariul de la stat. Boc spunea, susținut de președintele de atunci, Traian Băsescu, că decizia Executivului este, în primul rând, morală și realizează un act de dreptate în sistemul public. La vremea respectivă, cei care s-au opus cel mai tare au fost social democrații, care țipau cât puteau de tare că măsura lui Boc este nedreaptă și total ilegală. Interesant este că printre personajele social democrate care „plângeau pe umerii bieților pensionari“, care nu mai puteau să aibă și pensie, și salariu, era chiar actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea, acompaniat, bineînțeles, de Victor Ponta și toată gașca. Ba chiar, în 2012, când PSD a intrat la guvernare, a anulat măsura lui Boc. Interesant este că, la șapte ani de atunci, social democrații și-au dat seama brusc că măsura lui Boc nu e chiar atât de rea. Deoarece nu știu cum să mai facă rost de bani pentru a susține măsurile incluse în programul de guvernare, cei de la PSD s-au gândit că ar fi bine să interzică și ei cumularea pensiei cu salariul de la stat. Adică vor să aplice exact ceea ce înfierau în trecut.

PSD PUPĂ UNDE A SCUIPAT

Pentru a nu se face probabil de baftă, social democrații l-au scos la înaintare pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), care a anunțat măsura. Liderul ALDE a declarat, luni, că în coaliţia de guvernare s-a decis să se modifice legislaţia în vigoare, astfel încât nimeni să nu mai cumuleze pensia cu salariul, el menţionând că măsura va viza întreaga administraţie centrală şi locală. „Ceea ce am discutat cu primul-ministru (Mihai Tudose, n.r.) şi cu ministrul Muncii (Olguța Vasilescu, n.r.) şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată cu trecerea la pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în alt minister. Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”, a spus Tăriceanu. El a spus că va modifica legea în aşa fel încât să nu poată funcţiona acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul. „Nu e corect. Nu poţi să ai şi venituri salariale, şi pensie, din acest motiv. Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului, se pot face şi modificări pe OUG, vom decide”, a spus Tăriceanu.

Ținând cont de intenția coaliției de guvernare, ne întrebăm când au spus adevărul cei de la PSD. În 2009 sau în 2017? Iar dacă PSD și ALDE vor interzice cumularea pensiei cu salariul la stat, atunci înseamnă că Boc și Băsescu au avut dreptate (?!)

4 comentarii

Eu 08:24:17 / 08 August 2017
POPULISM!

Atat timp, cat acea persoana , pensionata la limita de varsta si vechime, isi plateste toate contributiile la stat, ce poti sa ai impotruva ei, domnilor guvernati?! Vom sanctiona la viitoarele alegeri!! PSD SE DUCE PE ZI CE TRECE IN RAPA!!

Gogu 09:35:17 / 08 August 2017
Cumulare

Cât de prosti sunt votanții PSD ? Cât de nemernici sunt politicienii PSD ? BOC a fost cu 8 ani mai deștept si mai corect !!!

Cat de tembeli sânt votanți PDL PNL... 18:35:06 / 09 August 2017
NU SE SPUNE ADEVĂRUL...

Regimul mafiot basescu boc(căcat) interzicea pensionarului dreptul la muncă..Pe când regimu Dragnea Tăriceanu bine face că nu lăsa pnsionaru sa lucreze la Stat odată ce sa pensionat ..Da EL pensionaru putând lucra la privat.Cea ce la regimul mafiot basescu boc (căcat) era INTERZIS..Pt gogu distrusu basist ii reamintesc că regimul mafiot basescu boc (căcat) a furat din bugetul de stat 60 de miliardele de euro prin "Retrocedări" și a ridicat TVA de la 18 la 24 % fapt ce a distrus ec naționala..Cel mai regreți animal împuțit (goguu). Dragnea și Ponta au readus ec românească pe linia de plutire in prezent având cea mai mare creștere economică din UE..Pupati-l in pula mai departe pe Băsescu ..gogu și gașca #..Cat poti sa fi de dobidic Gogule.. Majoritatea oamenilor și au dat seama că există numai 2 partide care le vor binele și alea sânt cele care te au futut in gura Gogule la alegeri....PSD -ALDE.

Dragnea și Tudose.. 18:40:44 / 09 August 2017
NU AVEAU CUM....

Nu aveau cum să bea apă după.... Băsescu și Boc ( căcat) ..Pt că Băsescu și Boc (căcat) nu ........Au băut APA niciodată.!!!...Așa ca mai documentațiva .....Și nu l mai dați "apă la moară" lui.... Gogu și grasa de tembeli #.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2824 secunde