Tulcenii consolidează digurile de pe Dunăre pentru a prevenii inundațiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tulcenii consolidează digurile de pe Dunăre pentru a prevenii inundațiile

10 Martie 2016 / 10:37 571 accesări

Primăria orașului Isaccea a intervenit preventiv pentru consolidarea digului de protecție al intravilanului urbei, astfel încât Dunărea care a depășit, de mai mult de o săptămână, cota de atenție să nu afecteze terenurile din zonă.

„În ultimele zile, am consolidat digul din zona Șucadar, situată mai jos de cetatea Noviodunum, dig în care apar fisuri de fiecare dată când Dunărea crește. Lucrarea a fost consolidată preventiv pentru a proteja terenurile din zonă”, a declarat pentru Agerpres viceprimarul orașului Isaccea, Stelian Mihail.

Autoritățile locale monitorizează digurile de pe raza orașului. Digul orașului Isaccea, afectat în urmă cu mai mulți ani în apropiere de Portul Tulcea, este într-o stare bună, susține sursa citată.

La rândul său, prefectul județului Marin Bădiță a declarat că, până în prezent, nicio autoritate locală nu a semnalat probleme deosebite din cauza creșterii cotelor Dunării.

„Au fost puse în funcțiune șapte pompe pentru a scoate apa din infiltrații de pe terenurile agricole din județ, aceste pompe aflându-se la Nufăru și în zona Isaccea-Ostrov. Deocamdată, nivelul Dunării este similar cu cel de anul trecut, iar în contextul în care specialiștii hidrologi ne-au atras atenția asupra creșterilor mari ale cotelor fluviului care se vor înregistra începând de duminică, comitetele locale pentru situații de urgență monitorizează starea digurilor”, a afirmat prefectul Bădiță.

De peste o săptămână, nivelul fluviului a depășit, la Isaccea, cota de atenție. Potrivit Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galați, Dunărea a atins joi nivelul de 398 centimetri, cu 78 de centimetri mai mare decât cota de atenție, dar cu 110 centimetri mai mic decât cota de inundație.

Pe raza orașului Tulcea, Dunărea a atins joi cota de 321 de centimetri, cu un centimetru mai mare decât cota de atenție, dar cu 89 de centimetri mai mică decât cota de inundație.

Tendința Dunării pentru următoarele zile este de creștere cu până la 30 de centimetri, potrivit AFDJ Galați.

Deocamdată, autoritățile județului nu au impus restricții de circulație a navelor pe Dunăre pentru protejarea digurilor de apărare a localităților din Deltă.

Taguri articol


12