Turcia a blocat accesul la Twitter și WhatsApp

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turcia a blocat accesul la Twitter și WhatsApp

Externe 04 Noiembrie 2016 / 15:17 366 accesări

Autorităţile turce au blocat accesul la platformele online Twitter şi WhatsApp, după arestarea preventivă a 11 legislatori pro-kurzi în sud-estul Turciei. Potrivit grupului de monitorizare a internetului Turkey Block, accesul la aceste platforme online a fost blocat prin metoda cunoscută sub numele de ”throttling”, care implică reducerea frecvenței procesorului în anumite condiții, de obicei în idle sau în standby, dar și din considerente de protecție. Alături de cei 11 legislatori pro-kurzi au fost reținuți doi lideri ai Partidului Democratic al Poporului, pro-kurd, din cauza reticenței lor de a depune mărturie pentru infracțiuni legate de propagandă teroristă. Cei 11 legislatori pro-kurzi au fost reținuți într-o escaladare majoră a represiunii Guvernului asupra oponenților săi, în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie. Raidurile au avut loc în orașele sud-estice Van și Bingol.

”Reținerea deputaților din Partidul Popular Democrat este în conformitate cu legea”, a afirmat ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag, în cadrul unei declarații difuzate de televiziunea de stat TRT. Poliția a percheziționat locuințele și a reținut cei doi lideri ai Partidului Popular Democrat, al doilea cel mai mare partid de opoziție din Parlamentul turc. Cel puțin alți nouă parlamentari ai Partidului Popular Democrat au fost reținuți după ce au refuzat să depună mărturie pentru infracțiuni legate de propagandă teroristă.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a instituit starea de urgenţă, începând din data de 15 iulie, în contextul tentativei de lovitură de stat militară, soldată cu moartea a peste 300 de persoane şi rănirea altor 2.100. Starea de urgență din Turcia s-a prelungit cu încă trei luni, în octombrie. Aproximativ 40.000 de persoane au fost arestate preventiv în urma complotului militar eşuat.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.205 secunde