Turcia, cel de-al doilea stat al NATO care primeşte sisteme antiaeriene S-400

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turcia, cel de-al doilea stat al NATO care primeşte sisteme antiaeriene S-400

Externe 23 Ianuarie 2018 / 11:25 450 accesări

Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru a primi sisteme anti-aeriene de tip S-400, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, adăugând că este a doua ţară din NATO care va deţine astfel de sisteme, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass. "Două sisteme S-400 există deja în Siria, asigurând securitatea bazelor Hmeymim şi Tartus. Acestea sunt sisteme unice cu capacităţi de performanţă de neegalat. Acesta este motivul pentru care a fost încheiat un contract privind livrarea complexelor S-400 către Turcia, membru al NATO", a declarat Serghei Shoigu, în timpul vizitei sale în statele din Asia de Sud-Est.

"Alte ţări şi-au exprimat, de asemenea, interesul pentru achiziţionarea sistemelor S-400, inclusiv state din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est", a subliniat Shoigu. "Negocierile relevante sunt în curs de desfăşurare", a adăugat el, informează Mediafax.

Surse din delegaţia rusă au subliniat faptul că Turcia este al doilea membru NATO care a achiziţionat sistemele anti-aeriane create de ruşi. Până de curând, Grecia a fost singurul membru al alianţei care a intensificat cooperarea militară cu Rusia.

Ministrul rus al Apărării a menţionat că Moscova este pregătită să împărtăşească experienţa sa în utilizarea armamentului şi a hardware-ului militar în lupta împotriva terorismului internaţional din Siria.

Taguri articol
TurciaS-400UtilizareSistemSecuritateRusiaNATO


12
Pagina a fost generata in 0.1917 secunde