Turcia menține blocajul asupra extinderii NATO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turcia menține blocajul asupra extinderii NATO

Politică 05 Noiembrie 2022 / 20:46 799 accesări

Turcia va ratifica aderarea Suediei şi Finlandei la NATO doar după ce aceste state vor face paşii necesari, a declarat vineri preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, la o întâlnire cu şeful Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmit AFP şi DPA.

"Preşedintele Erdogan a subliniat că ritmul şi calendarul procesului de ratificare (...) vor fi determinate de paşii pe care aceste ţări îi mai au de făcut", a precizat Preşedinţia turcă într-un comunicat, după reuniunea de la Istanbul, la care presa nu a avut acces.

Şeful statului turc, care urmează să îl primească marţi, la Ankara, pe premierul suedez Ulf Kristersson, blochează încă din luna mai aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică.

Turcia acuză cele două ţări nordice că îi protejează pe luptătorii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi din Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), consideraţi terorişti de către Ankara.

Pentru a depăşi obiecţiile Turciei, cele trei ţări au semnat un memorandum de înţelegere, în marja summitului NATO de la Madrid, din iunie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1217 secunde