Turcia renunță la ora de iarnă. Se va modifica programul meciurilor din Europa League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turcia renunță la ora de iarnă. Se va modifica programul meciurilor din Europa League

Externe 22 Septembrie 2016 / 20:01 853 accesări

Prim-ministrul Turciei a anunţat, că, începând din acest an, se va renunţa la ora de iarnă şi va rămâne la ora de vară pe tot parcursul anului calendaristic, iar, în urma acestei decizii, ora de disputare a ultimelor meciuri din grupa L a Europa League va fi modificată.

La începutul acestei luni, printr-o decizie luată de Ministerul Energiei şi aprobată de guvern, Turcia a anunţat că va renunţa la ora de iarnă şi va rămâne la ora de vară pe tot parcursul anului. Asta înseamnă că locuitorii Turciei nu vor mai da ceasurile înapoi pe 30 octombrie, iar modificarea afectează şi fotbalul.

Nu doar pe cel turcesc, ci şi pe Steaua, vicecampioana României, echipă care va juca în ultima etapă din faza grupelor Europa League cu Villarreal, în Spania, de la aceeaşi oră la care Osmanlispor va juca cu FC Zurich. Partidele au fost reprogramate de UEFA pentru ora 19:00 a Turciei, deci ora 18:00 a României şi ora 17:00 a Europei Centrale.

”Am decis să anulăm diferenţa de oră între iarnă şi vară. Nu vor mai exista confuzii acum, ora va rămâne aceeaşi mereu”, a sps Binali Yildirim, prim-ministrul Turciei. Potrivit calculelor, Turcia economiseşte între 800 de milioane şi un miliard de kilowaţi oră de electricitate prin sincronizarea orelor de lumină naturală cu programul de lucru, echivalentul producţiei anuale ale unei centrale hidroelectrice de capacitate medie.12
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde