Turcia şi India nu mai au statut preferenţial în SUA! Vor plăti taxe vamale!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vezi motivele

Turcia şi India nu mai au statut preferenţial în SUA! Vor plăti taxe vamale!

Externe 05 Martie 2019 / 17:03 524 accesări

Administraţia de la Washington plănuieşte să încheie statutul comercial preferenţial oferit Indiei şi Turciei, care presupune că mai multe produse din cele două ţări ajung în Statele Unite fără plata taxelor vamale, relatează BBC. Conform declaraţiilor preşedintelui american Donald Trump, India nu a reuşit să asigure Statele Unite că va avea acces rezonabil la piaţa sa. În ceea ce priveşte Turcia, preşedintele american a transmis că nu mai îndeplineşte criteriile pentru a face parte din acest acord. Donald Trump a pledat în mai multe rânduri pentru reducerea deficitului bugetar al Statelor Unite şi a transmis că va combate practicile comerciale incorecte.

Într-o scrisoare adresată Congresului, Donald Trump a transmis că India „nu a oferit garanţii Statelor Unite că va oferi acces echitabil şi rezonabil la pieţele sale”. În consecinţă, preşedintele a cerut Biroului pentru Politici Comerciale al Statelor Unite (USTR) să şteargă India de pe lista ţărilor care primesc tratament preferenţial.

Sistemul Generalizat Preferenţial (GSP) implică faptul că „anumite produse pot ajunge în Statele Unite fără taxe vamale, dacă ţara în curs de dezvoltare beneficiară îndeplineşte o serie de criterii stabilite de Congres”.

Printre criteriile stabilite se numără protejarea proprietăţii intelectuale şi oferirea de acces rezonabil la pieţele ţării respective. Decizia preşedintelui Donald Trump vizează şi Turcia, care nu se mai încadrează în prevederile GSP deoarece „s-a dezvoltat economic suficient”. Schimbările ar putea intra în efect după cel puţin 60 de zile de la notificarea Congresului şi a Guvernelor Indiei şi Turciei.

Taguri articol
TurciaIndiaComerțStatutSUASchimbări


12
Pagina a fost generata in 0.2482 secunde