Turcia și-a redeschis ambasada din Libia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turcia și-a redeschis ambasada din Libia
30 Ianuarie 2017 / 12:35 208 accesări 0 comentarii

Turcia și-a redeschis luni ambasada din Libia, la doi ani și jumătate după închiderea ei din cauza situației privind securitatea, a anunțat Ministerul de Externe turc, în contextul în care misiunile diplomatice încep să își reia activitatea în această țară divizată, potrivit Reuters.

Turcia și-a închis ambasada la Tripoli în 2014, în contextul luptelor între diferite facțiuni rivale la trei ani după ce rebelii l-au înlăturat de la putere pe liderul Moammar Gaddafi. Italia și-a redeschis de asemenea ambasada la începutul acestei luni.

"Redeschiderea ambasadei va permite Turciei să contribuie mai puternic la eforturile de a aduce pacea și stabilitatea, precum și la reconstrucția Libiei", a precizat Ministerul de Externe turc într-un comunicat.

În Libia, inclusiv la Tripoli, există numeroase grupuri armate, de diverse orientări mereu în schimbare, care au încercat să acopere golul de putere creat odată cu uciderea lui Gaddafi.

În 2014, luptele dintre alianțele armate care sprijină facțiuni politice în conflict au dus la apariția a două guverne rivale, unul în capitală și altul în estul țării. Începând din luna martie a anului trecut, un al treilea guvern, sprijinit de ONU, a încercat să se formeze la Tripoli, însă nu a reușit să obțină sprijin din partea tuturor grupurilor.

"Turcia va continua să sprijine integritatea teritorială și unitatea teritorială a Libiei, țară soră", se arată în comunicat.

Ambasadorul Turciei a stat în Tunisia pe perioada cât a fost închisă ambasada, în timp ce consulatul general al Turciei din orașul Misrata din vestul țării a rămas deschis fără întrerupere.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1518 secunde