Turistă din Bucureşti salvată în Munţii Măcinului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turistă din Bucureşti salvată în Munţii Măcinului

Eveniment 02 Iunie 2023 / 09:03 987 accesări

Foto: ISU Delta

Foto: ISU Delta

Foto: ISU Delta

Foto: ISU Delta

Foto: ISU Delta

Foto: ISU Delta

O turistă din Bucureşti care s-a rănit în timpul unei excursii în Munţii Măcinului a fost găsită şi salvată în timp scurt de pompieri, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Turista, în vârstă de 54 de ani, s-a rănit la un picior, iar prietenii ei au sunat, joi seara, la numărul unic de urgenţă 112 şi au anunţat că au nevoie de ajutor, grupul de turişti fiind găsit de salvatori în aproape două ore.

"Misiunea a fost una contratimp deoarece locaţia GPS transmisă de apelant a fost una eronată, din cauza lipsei de semnal din zonă, iar salvatorii au făcut eforturi de a localiza grupul de turişti, mai ales că era esenţial de a găsi persoana vătămată înainte de căderea nopţii", a menţionat ISU Delta.

Medicii au constatat că turista avea un traumatism la nivelul membrului inferior stâng şi i-au acordat asistenţa de specialitate necesară.

În Munții Măcinului, chiar dacă nu au o altitudine foarte mare, traseele sunt alunecoase, pline de pietre și praf.

Pompierii tulceni vă recomandă să aveți încălțări adecvate traseelor turistice pe care urmează să le parcurgeți, să vă informați de starea vremii și de dificultatea traseului. De asemenea este important să nu părăsiți potecile și să țineți minte puncte de reper pentru a le oferi autorităților în cazul în care aveți nevoie de ajutor și să aveți suficientă apă la dumneavoastră, menționeazăInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.Ştiri recomandate

12