Turiştii chinezi invadează Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turiştii chinezi invadează Europa

Turism 21 Ianuarie 2018 / 17:31 655 accesări

Anul trecut, 12,4 milioane de chinezi, majoritatea în tururi ghidate, au vizitat Europa, arată datele Comisiei Europene pentru Călătorii (ETC). Iar Academia de turism din China (CTA) se aşteaptă ca numărul lor să ajungă la 20,8 milioane până în 2022. Sunt doriți peste tot, deoarece turiştii chinezi sunt mari cheltuitori, iar cum numărul celor care vizitează Europa ar urma să crească cu aproape 70% în următorii cinci ani, ţările de pe "bătrânul continent" întind covorul roşu pentru a-i face pe oaspeţi să se simtă bineveniţi, transmite AFP. "În urmă cu câţiva ani, chinezii veneau în Europa doar pentru cumpărături. Acum, sunt din ce în ce mai dornici să viziteze zonele culturale şi regiunile rurale", a declarat preşedintele CTA, Dai Bin, pentru AFP, cu prilejul lansării anului turismului între UE şi China. Festivaluri, cursuri de gătit... "ei vor să aibă experienţe personale şi să viziteze zone pe care nu le-a mai văzut niciun chinez", a afirmat directorul general al ETC, Eduardo Santander.

Acesta a adăugat: "Chinezilor le place gastronomia, cerul albastru .. majoritatea vin din regiune unde nivelul poluării este extrem de ridicat. Şi unii sunt surprinşi că pot respira fără să tuşească".

China este una din pieţele cele mai mari din lume pentru turismul extern - cu 129 de milioane de cetăţeni care îşi petrec vacanţele peste hotare - o cincime din numărul total al turiştilor la nivel global.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2609 secunde