Turneu de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Baschetul 3x3 revine acasă Turneu de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, la Constanţa
Sport 20 Martie 2018 / 19:35 542 accesări 0 comentarii

Pentru a treia oară în istorie, ţara noastră România va găzdui FIBA 3x3 Europe Cup - turneul final al Campionatul European de Baschet 3x3, eveniment care se va desfășura la București, în perioada 14-16 septembrie. Competiția este organizată de către Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet și va reuni cele mai bune echipe 12 echipe din Europa, atât la masculin cât și la feminin. Campioanele en titre sunt Letonia, la băieți și Rusia, la fete.

59 de echipe naționale, la masculin și feminin, din 33 de țări, vor lupta pentru prezenţa la turneul final în trei turnee de calificare: la Constanța (România), Poitiers (Franța) și Escaldes-Engordany (Andorra). România este calificată din oficiu ca țară organizatoare, dar va participa la turneul de la Constanța.

După ce a găzduit ediția inaugurală, în 2014, și apoi ediția din 2016, Bucureștiul va fi din nou capitala baschetului 3x3 din Europa. Echipele naționale ale României au obținut medaliile de aur la masculin, în 2014, respectiv cele de argint, la feminin, în 2016.

Constanța va găzdui în premieră un eveniment internațional de baschet 3x3 dedicat echipelor naționale. Turneul de calificare este organizat de către Federația Română de Baschet, Asociația Județeană de Baschet Constanța și Sport Arena Streetball și se va desfăşura în perioada 30 iunie - 1 iulie.

Baschetul 3x3 a fost inclus în 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

România ocupă în momentul de față locul 9 la masculin și locul 21 la feminin în FIBA 3x3 World Rankings - clasamentul mondial pe națiuni. Numeroasele evenimente organizate în ultimii ani de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, în parteneriat cu Sport Arena Streetball și partenerii săi, inclusiv Constanta Street Play, Tulcea Street Play, Mangalia Street Play, turneul internațional Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, au contribuit decisiv la poziția ocupată de România în clasamentele mondiale, naționala masculin fiind deja calificată pentru ediția din acest an a Campionatelor Mondiale, care va avea loc în Filipine, în perioada 8-12 iunie.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2163 secunde