Turneul final al CM de fotbal din 2022 rămâne cu 32 de echipe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
FIFA a decis Turneul final al CM de fotbal din 2022 rămâne cu 32 de echipe
Sport 23 Mai 2019 / 10:37 164 accesări 0 comentarii

FIFA a renunţat la ideea de a avea 48 de reprezentative participante la turneul dinal al Campionatului Mondial de fotbal din 2022, din Qatar. Forul condus de Gianni Infantino a recunoscut, într-un comunicat, că „după un proces complex şi îndelungat ne-am dat seama că schimbarea nu poate avea loc acum”. FIFA a luat această decizie din motive politice şi de logistică, astfel că la competiţia programată în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022 vor participa 32 de formaţii.

„Fiind într-un stadiu avansat al pregătirilor, analiza noastră a arătat că este nevoie de verificări suplimentare şi de modificări logistice în ţara gazdă, astfel că era nevoie de mai mult, iar o decizie trebuia luată până la termenul limită din iunie”, a anunţat FIFA.

În aceste condiţii, dorinţa de a avea 48 de echipe la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal are şanse foarte mari să să îndeplinească în 2026, atunci când Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii vor organiza mult aşteptatul eveniment fotbalistic.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3098 secunde