Tururi ghidate organizate de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tururi ghidate organizate de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Educație 19 Iunie 2024 / 14:20 627 accesări

În perioada februarie-noiembrie 2024, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța derulează Proiectul cu co-finanțarea Administrației Fondului Cultural Național, nr. P0104/02.02.2024, Patrimoniul arhitecturii de vilegiatură de la malul mării - Istoria Cazinoului din Constanța și a Cazinoului din Mamaia.

Proiectul are o componentă activă cultural-educațională, care se adresează publicului larg din Constanța, dar și din afara municipiului, turiști și vizitatori estivali. În cadrul acestui amplu eveniment, se vor realiza 32 de tururi ghidate pe faleza orașului și pe faleza stațiunii Mamaia.

În cadrul proiectului se vor organiza grupuri de beneficiari (adulți), care se pot înscrie și participa, în mod gratuit, la aceste tururi de prezentare.

Astfel, în perioada 22 iunie-22 septembrie 2024, vor fi organizate periodic în weekend, dar și în timpul săptămânii, tururi de prezentare a istoriei Bulevardului Elisabeta și a istoricului Cazinoului din Constanța și Mamaia, clădiri emblematice ale arhitecturii de vilegiatură de la malul mării.

Precizăm că tururile de prezentare nu vor include vizite în interiorul clădirilor, cu atât mai mult cu cât Cazinoul din Constanța se află în plin proces de reabilitare.

Grupurile se vor forma din maxim 25 de persoane/ per tur, doritorii urmând a se înscrie la nr. de telefon 0735/105.373 (Cristian Cealera, reprezentant MINA Constanța).

Precizăm că alături de MINA Constanța participă la această activitate culturală partenerul Discover Dobrogea, prin reprezentatul Auris Luca.

Primele patru tururi ghidate vor avea lor sâmbătă, 22 iunie 2024, de la orele 10.00 și 11.30, respectiv duminică, de la orele 17.30 și 19.00.Ştiri recomandate

12