Țuțuianu și Vrabie, la bătaie: „Administrația nu se face pe genunchi”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pasatul responsabilității, sport național Țuțuianu și Vrabie, la bătaie: „Administrația nu se face pe genunchi”
Administrație 11 Iulie 2018 / 17:44 802 accesări 0 comentarii

Când nu se laudă cu proiecte, fie ele doar pe hârtie, autoritățile se ceartă. Recent, scandalul dintre aleșii din Medgidia a făcut pui, conflictele extinzându-se până la Consiliul Județean Constanța (CJC). Totul a pornit din momentul în care primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, i-a cerut președintelui Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu, să se ocupe de repararea unei porțiuni de drum din Medgidia care ar aparține autorității județene. Țuțuianu, în schimb, spune că drumul e al municipalității, nu al CJC. În realitate, probabil că drumul e al... nimănui

Când nu se laudă cu proiecte, fie ele doar pe hârtie, autoritățile se ceartă. Recent, scandalul dintre aleșii din Medgidia a făcut pui, conflictele extinzându-se până la Consiliul Județean Constanța (CJC). Totul a pornit din momentul în care primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, i-a cerut președintelui Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu, să se ocupe de repararea unei porțiuni de drum din Medgidia care ar aparține autorității județene. „Vă solicit public reabilitarea tronsonului de drum – bretele de pod, cuprins între DN22C și podul rutier CDMN din municipiul nostru, având o lungime de aproximativ 300 METRI. Vă rog sa dați dovadă de responsabilitate și să vă asigurați că se rezolvă urgent și problema acestor bretele rutiere”, se arăta în mesajul lui Vrabie.

DRUMUL NIMĂNUI: NICI LA CJC, NICI LA MUNICIPALITATE

Vicepreședintele CJC Claudiu-Iorga Palaz a explicat, la momentul respectiv, că drumul la care face referire nu este în administrarea RAJDP, ci a municipalității. În replică, Vrabie a publicat mai multe documente care ar fi atestat că adevărul este de partea sa. La rândul său președintele CJC, Horia Țuțuianu, a venit cu alte argumente și documente care atestă faptul că drumul respectiv nu este în ograda RAJDP. „Am văzut că Valentin Vrabie solicită CJC să refacem un drum de 280 de mp. Îi comunic domnului primar că administrația nu se face pe genunchi, se face cu documente și cu o bună documentare. Acel teren nu ne aparține! Aparține UAT Medgidia! Am extract de funciară în care, spune dumnealui, că la vremea respectivă acel teren a fost cedat CJC. Da, a fost cedată o parte, nu și acea bucata de 280 mp. Îl sfătuiesc pe viitor, înainte de a mai face afirmații publice și a mai pune postări pe rețelele de socializare să se documenteze foarte bine. Eu, de când activez în administrația publică, nu am vorbit nedocumentat și neavând toate hârtiile la îndemână. Sper ca Vrabie să își dorească să se ocupe și de binele locuitorilor din Medgidia nu doar de cancanuri de presă și de a încerca să iasă în evidență prin discursuri publice“, a spus Țuțuianu. El a mai completat faptul că bucata de teren de care face vorbire Vrabie a fost intabulată de Medgidia.

VRABIE CONTRAATACĂ: „ȚUȚUIANU ÎNCURCĂ MERELE CU PERELE”

Vrabie, la rândul său, nu s-a lăsat și a venit cu un nou mesaj în care spune că Țuțuianu încurcă borcanele și că, în realitate, obligația de a reabilita sectorul respectiv de drum este a CJC. „Sunt total surprins de faptul că, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Constanța, confundați flagrant dreptul de proprietate cu dreptul de administrare. Evident că Primăria municipiului Medgidia a intabulat sectorul de drum la care facem referire întrucât deține dreptul de proprietate asupra acestor drumuri. Vă adresez public două întrebări legate de activitatea desfășurată de instituția Consiliului Județean Constanța, prin care vă dovedesc că încurcați mere cu pere, fără a ști care este situația exactă: Cum au fost făcute investiții pentru reabilitarea străzilor Silozului și Industriei, aflate pe teritoriul Medgidiei, dacă acestea aparțin de drept Primăriei municipiului Medgidia și au fost date în administrare prin HCL nr.6/31.01.2013 către Consiliul Județean Constanța? Cum ați dat în administrare Muzeul ”Lucian Grigorescu” Medgidia către Primăria municipiului Medgidia, prin hotărârea nr.87/28.04.2017, în vederea reabilitării, dacă proprietar de drept este Consiliul Județean Constanța? Revin la solicitările anterioare dacă nu sunteți capabil să reabilitați 300 m de drum, faceți, vă rog, demersurile necesare pentru predarea acestuia către UAT Medgidia, în vederea rezolvării acestei acute probleme. Mă întreb, din nou, care va fi soarta acestui județ la sfârșitul mandatului dumneavoastră de Președinte, în condițiile în care noțiuni elementare de administrație publică vă sunt încă complet străine. Politica de doi lei practicată de dumneavoastră și activitatea administrativă defectuoasă nu fac decât să irite cetățenii municipiului Medgidia pentru care nu ați făcut absolut nimic de când ați fost ales Președinte al Consiliului Județean Constanța”, a declarat Vrabie.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1749 secunde