TVA s-a redus la 5% pentru produsele bio și tradiționale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
TVA s-a redus la 5% pentru produsele bio și tradiționale
Social 14 Mai 2019 / 15:50 1374 accesări 0 comentarii

Executivul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează contribuţiile de asigurări sociale de sănătate şi reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare montane, bio şi tradiţionale.

„În şedinţa de azi (marţi - n.r.) discutăm un act normativ cu beneficii importante. Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoase, de calitate. Vom reduce TVA de la 9 la 5% pentru aceste alimente, respectiv produse montane, tradiţionale. Prin diminuarea cotei de TVA contribuim la reducerea preţului acestor produse şi încurajăm oamenii să consume produse sănătoase”,a afirmat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a precizat că ordonanţa de urgenţă reglementează şi contribuţiile de asigurări sociale şi de sănătate, prin care vor fi eliminate inechităţi pentru circa 600.000 de români.

„Acordăm posibilitatea ca pentru veniturile lunare sub salariul mediu brut pe ţară să nu plătească decât opţional asigurări sociale de sănătate. Practic extindem facilitatea aplicată în 2018, anulând obligaţia de plată a contribuţiei de sănătate. Astfel vom elimina inechităţi pentru aproximativ 600.000 de români. Prelungim termenul de acordare a bonificaţiilor pentru persoanele care plătesc anticipat contribuţiile de asigurare şi sănătate. Termenul este de 27 de zile de la intrarea în vigoare a OUG. Cei care vor plăti în avans contribuţiile, vor benefica de o reducere de 10%. E o măsură de care vor beneficia aproximativ un milion de români”, a conchis Viorica Dăncilă.

Ministerul Finanţelor Publice a pus, miercurea trecută, în dezbatere pe site-ul instituţiei, ordonanţa de urgenţă care prevede scăderea TVA la alimente şi care reglementează plata contribuţiilor de sănătate.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1463 secunde