TVR nu are bani pentru Eurovision?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

TVR nu are bani pentru Eurovision?!

Monden 17 Septembrie 2015 / 00:00 734 accesări

România ar putea participa la cea de-a 61-a ediție a Eurovision doar dacă se vor găsi surse de finanțare, în contextul situaţiei financiare dificile cu care se confruntă Televiziunea Română (TVR). Hotărârea privind înscrierea României pentru participarea la concursul Eurovision 2016 a fost luată, recent, de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), însă unii membri ai CA au pus problema lipsei fondurilor necesare. În acest context, marea provocare pentru reprezentanţii televiziunii publice este aceea de a căuta surse de finanţare.

MAREA FINALĂ, ÎN MAI, LA STOCKHOLM Cea de-a 61-a ediţie a Eurovision Song Contest se va desfăşura pe 14 mai 2016, în Suedia, la Globe Arena din Stockholm, după ce cântăreţul Mans Zelmerlow a câştigat competiţia din acest an, cu piesa „Heroes”. Semifinalele Eurovision vor avea loc pe 10 şi 12 mai. TVR, membră a European Broadcasting Union (EBU), este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

La Eurovision 2015, România a fost reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt / All Over Again”, ocupând locul al 15-lea în finala competiţiei. Cele mai bune performanţe ale țării noastre la acest concurs au fost: de două ori locul al III-lea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005 și Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al IV-lea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.12
Pagina a fost generata in 0.1094 secunde