Udrea află azi dacă Parlamentul încuviințează cererea de arestare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În timp ce Gheorghe Ștefan pregătește denunțuri

Udrea află azi dacă Parlamentul încuviințează cererea de arestare

Eveniment 23 Februarie 2015 / 00:00 1159 accesări

Informații noi ies la iveală, pe surse, cu privire la dosarul "Gala Bute", în care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Elenei Udrea! Potrivit unor surse citate de presa centrală, denunțul formulat de Ana Maria Topoliceanu împotriva "blondei de la Cotroceni" s-ar clătina serios, după ce Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a deputatei, ar fi prezentat înregistrări în care Topoliceanu îi cerea să dea, la rândul lui, declarații incriminatoare la adresa fostului ministru al Turismului. Se pare că Topoliceanu l-ar fi contactat pe Breazu, printr-un apel video pe FaceTime, pe 5 februarie, înainte ca acesta să fie pus oficial sub acuzare, pentru a-i cere să confirme declaraţia făcută de ea în faţa anchetatorilor. Topoliceanu se temea ca nu cumva să fie înregistrată audio, aşa că a apelat la bileţele de tip „post-it” pe care le prezenta în faţa camerei. Breazu şi celălalt martor din dosar ar fi prezentat, în faţa anchetatorilor, înregistrările acestei comunicări. Conform acelorași surse, arestarea preventivă a Anei Topoliceanu este doar o chestiune de timp. Aceasta este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute", după ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme, potrivit DNA. Topoliceanu a susţinut în faţa anchetatorilor că ar fi fost „cărăuşul” mai multor şpăgi către Elena Udrea.

            DEZBATERE Pe de altă parte, azi, Camera Deputaților va analiza cererile DNA de începere a urmăririi penale şi, respectiv, de arestare preventivă a Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute". Instanţa supremă a admis, sâmbătă, cererea acesteia de a merge la Parlament. Elena Udrea a declarat, la ieşirea din sediul ICCJ, că va putea fi prezentă luni în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi exprima punctul de vedere, având în vedere că situaţia "este excepţională în continuare", fiind vorba de a şaptea şi a opta cerere formulate în două săptămâni de DNA. Întrebată cum comentează acuzaţiile din dosarul "Gala Bute", conform cărora şi-ar fi făcut ziua de naştere cu bani primiţi ca mită, Elena Udrea a răspuns: "Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventivă. Aşa cum, presupun, aţi aflat deja pe surse acest amănunt picant, ar fi interesant dacă aţi putea să aflaţi, pe surse, şi ce evoluţii au avut loc în acest dosar ieri (vineri - n.r.), spre exemplu, evoluţii favorabile mie". Întrebată dacă fostul ei soţ, Dorin Cocoş, ar fi făcut referire şi la ea în declaraţiile pe care le-a dat în faţa anchetatorilor în dosarul "Microsoft", Elena Udrea a spus: "Este imposibil ca fostul meu soţ să spună aşa ceva, pentru că nu este adevărat. Mai mult nu pot comenta".

            DENUNȚURI IMPORTANTE Potrivit postului Antena 3, Gheorghe Ștefan, zis "Pinalti", primarul suspendat al orașului Piatra Neamț, arestat preventiv în dosarul "Microsoft", ar pregăti denunțuri împotriva unor politicieni importanți. Avocatul său, Pavel Abraham, încearcă să obţină înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Ștefan se află în spatele gratiilor de patru luni, împreună cu Dorin Cocoş şi omul de afaceri Nicolae Dumitru - zis „Niro“. Avocatul lui Gheorghe Ștefan a anunţat că acesta este grav bolnav şi a ajuns la disperare, mai ales că se consideră nevinovat. Potrivit DNA, „Pinalti“ alături de Dorin Cocoș şi Gabriel Sandu ar fi fost beneficiarii unor şpăgi 17,5 milioane de euro în afacerea Microsoft. Aceştia au cerut bani pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft. Potrivit Antena 3, Gheorghe Ștefan a anunţat că va coopera cu autorităţile şi că le va spune faptele de corupţie ale unor persoane foarte importante. Printre numele grele pe care le-ar putea denunţa se află Vasile Blaga, Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Flutur.12
Pagina a fost generata in 0.1299 secunde