UE face echipă în România pentru reducerea deșeurilor marine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
#EUBeachCleanUp UE face echipă în România pentru reducerea deșeurilor marine
Social, Lifestyle 11 Septembrie 2019 / 14:34 1581 accesări 0 comentarii

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează joi, 12 septembrie 2019, între orele 12.30 și 14.30, o acțiune de curățare a fâșiei de plajă situată între Eforie Nord şi Eforie Sud.

La eveniment se vor alătura reprezentanți ai unor ambasade și elevi ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud. Echipa astfel formată este coordonată de ștrumfiispecial creați pentru campania #EUBeachCleanUp 2019 și beneficiază de sprijinul organizaţiei non-guvernamentale de mediu Mare Nostrum. Organizatorii anunță că toți cei care doresc să li se alăture, sunt bineveniți.

Se estimează că, până în anul 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește. Milioane de tone de deșeuri sufocă deja oceanele și plajele noastre. Anual, li se mai adaugă 8 milioane de tone de plastic. Uniunea Europeană s-a angajat să combată ferm poluarea, limitând treptat utilizarea ambalajelor și a obiectelor de plastic de unică folosință.

#EUBeachCleanUp este ocampaniedesfășurată de Comisia Europeană, ștrumfii și Organizația Națiunilor Unite, în întreaga lume, cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la nivelul poluării oceanelor și mărilor noastre cu articole din plastic.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.135 secunde