UEFA a aprobat eliminarea regulii golului marcat în deplasare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

UEFA a aprobat eliminarea regulii golului marcat în deplasare

Sport 24 Iunie 2021 / 18:40 639 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Această regulă a fost introdusă în cadrul competițiilor UEFA în 1965, drept măsură de departajare în cazul unui rezultat egal (general) între două echipe, pentru a stabili care dintre cele două se va califica în faza următoare a unei competiții.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că votul nu a fost unanim, dar s-a observat o preferință clară față de eliminarea acestei reguli.

Regula golului în deplasare viza stabilirea echipei câștigătoare în urma unei duble manșe în care ambele echipe au marcat același număr de goluri, în total, pe parcursul celor două partide. În astfel de cazuri, echipa de fotbal care a marcat cele mai multe goluri în deplasare era declarată câștigătoare a dublei manșe și se califica în faza următoare a competiției. De asemenea, în cazurile în care amebele echipe au marcat același număr de goluri în deplasare, cât și pe teren propriu, calificarea se decidea în urma prelungirilor și a penalty-urilor.

Odată cu eliminarea acestei reguli, echipele nu vor mai fi departajate în funcție de numărul de goluri înscrise în deplasare, ci de două reprize de prelungiri la finalul celei de-a doua manșe, de câte 15 minut fiecare, iar, în cazul în care după prelungiri scorul rămâne egal, se va trece la lovituri de departajare pentru a determina echipa căștigătoare.

Golurile marcate în deplasare nu vor mai fi luate în considerare în stabilirea clasamentului din faza de grupe a unei competiții, când două echipe au același număr de puncte.

Sursa: UEFAŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2396 secunde