UEFA spune „Nu Rasismului!” la meciurile din Champions League și Europa League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

UEFA spune „Nu Rasismului!” la meciurile din Champions League și Europa League

Sport 19 Octombrie 2015 / 20:24 1276 accesări

Meciurile programate săptămâna aceasta în Liga Campionilor și Liga Europa vor include activități din cadrul campaniei „Nu Rasismului!”, organizată de Uniunea Europeană de Fotbal în colaborare cu rețeaua FARE și care pe parcursul acestui sezon va fi prezentă în peste 500 de jocuri la nivel de cluburi și selecționate. Începând din 2013, UEFA a acordat susținere deplină celei mai mari campanii de luptă împotriva discriminării în Europa, în cadrul săptămânilor de acțiune „Football People”, organizate de unul dintre partenerii săi, rețeaua FARE, cu scopul de a lupta împotriva rasismului și a oricărei forme de discriminare.

Anul acesta, între 8 și 22 octombrie, cu ocazia celor 40 de meciuri din cadrul prestigioaselor competiții intercluburi ale UEFA și a celor 54 de partide din preliminariile EURO 2016, au fost programate o serie de activități ce vizează promovarea unui fotbal european liber de orice formă de rasism, de intoleranță și xenofobie, beneficiind de sprijinul jucătorilor și cluburilor, precum și al unui public compus din milioane de suporteri de pe stadioane și al telespectatorilor, precizează UEFA într-un comunicat.

„Integrarea, toleranța și acceptarea diversității fac parte dintre valorile-cheie pe care UEFA le apără, utilizând fotbalul drept un mijloc de a ajunge la un număr cât mai mare de persoane din întreaga lume. Rasismul și orice altă formă de discriminare nu își au locul în jocul nostru. Acesta este mesajul pe care UEFA și partenerul său în materie de responsabilitate socială, rețeaua FARE, doresc să-l transmită pe stadioanele din întreaga Europă, cu ajutorul asociațiilor naționale, al cluburilor și jucătorilor”, a declarat Gianni Infantino, secretarul general al UEFA.

Spoturi TV „Nu Rasimului!” difuzate pe ecrane-gigant, pe stadioane și transmise de difuzorii europeni deținători de drepturi, anunțuri speciale ale speakerilor și articole în publicațiile imprimate îi vor încuraja pe suporteri să se alăture familiei UEFA în lupta împotriva rasismului în fotbal. Totodată, fiecare echipă va fi însoțită pe teren de copii purtând tricouri cu inscripția „Nu Rasimului!”, iar căpitanii vor purta la rândul lor banderole cu același mesaj.

Citește și:

Arsenal Londra - Bayern Munchen, meci decisiv pentru „tunari”12
Pagina a fost generata in 0.2052 secunde