Ultima zi de stare de urgenţă, după două luni de restricţii stricte în România, în timpul epidemiei de coronavirus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultima zi de stare de urgenţă, după două luni de restricţii stricte în România, în timpul epidemiei de coronavirus
Social 14 Mai 2020 / 10:31 605 accesări 0 comentarii

Joi, 14 mai, ora 24:00, expiră starea de urgenţă şi, la acest moment nu există nicio reglementare nouă care să intre în vigoare mai devreme de luni, 18 mai. Ar putea urma trei zile fără restricţii.

omânia iese la noapte, după două luni, din starea de urgenţă instituită de preşedintele Iohannis ca urmare a pandemiei de coronavirus. În tot acest timp au fost suspendate unele dintre drepturile şi libertăţile fundamentale, cum ar fi dreptul la liberă circulaţie.
Mai multe state au început relaxarea restricţiilor din primele zile ale lunii mai, iar România se înscrie în rândul celor care îşi doresc să ridice treptat măsurile stricte. Rămân valabile însă toate măsurile de protecţie individuală, cum ar fi distanţarea socială, igiena şi masca, la nivel de recomandare, pentru că virusul nu a fost eradicat.
Până la intrarea în vigoare a legii adoptate miercuri, pe 13 mai, privind starea de alertă, se poate spune că în România, după expirarea stării de urgenţă nu mai sunt restricţii. Până luni, există un vid legislativ legat de restrângerea unor drepturi şi libertăţi.
Cu toate acestea, ne putem aştepta ca Executivul să găsească o soluţie legală prin care să impună respectarea unor restricţii şi în weekend, dar acest lucru se va decide în şedinţa Guvernului de joi.
De vineri, 15 mai, ca o certitudine, parcurile vor fi deschise.Primarul general al Capitalei a anunţat că începând de vineri, în Bucureşti vor fi deschise parcurile şi grădinile publice. De asemenea, Gabriela Firea a spus că şi cimitirele vor fi deschise.
De altfel, saloanele de coafură, frizeriile şi cabinetele stomatologice vor fi redeschise după 15 mai, aşa cum au anunţat în ultimele săptămâni oficialii Guvernului.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1318 secunde