Ultimul meci al anului pentru BC Athletic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liga 1 de baschet masculin Ultimul meci al anului pentru BC Athletic
Sport 22 Decembrie 2017 / 12:47 326 accesări 1 comentariu
Jucătorii de la Baschet Club Athletic Constanța vor să se califice în faza semifinală de pe primul loc

Jucătorii de la Baschet Club Athletic Constanța vor să se califice în faza semifinală de pe primul loc

Vineri, cu începere de la ora 17.00 (în direct pe Dotto Sport, televiziunea sportului constănțean), Baschet Club Athletic Constanța va susține ultimul meci oficial din acest an. Partida cu Phoenix II Galați contează pentru ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 1 de baschet masculin, a 10-a a campionatului, și mai are importanță doar pentru orgoliul celor două formații, pentru că Grupa a 4-a și-a stabilit deja cele două echipe calificate la turneul semifinal.

Cu două puncte avans față de Rapid București, BC Athletic Constanța și CN „Aurel Vlaicu” București nu mai pot rata ocuparea primelor două locuri în clasamentul grupei, indiferent de rezultatele înregistrate în ultima rundă. În joc rămâne doar câștigarea grupei, iar jucătorii antrenați de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici pot încheia pe primul loc în cazul unei victorii, pentru că au avantajul rezultatelor directe în fața bucureștenilor.

Gruparea constănțeană și-a invitat fanii să vină la Sala Sporturilor pentru a viziona acest ultim joc din 2017. Athletic a pregătit pentru suporterii săi fideli obișnuitele concursuri cu premii și vrea să le mulțumească pentru susținere cu un spectacol baschetbalistic în disputa cu gălățenii, dar și cu o victorie.

Celelalte meciuri din etapa a 10-a: Rapid București - BCM U. FC Argeș II Pitești 88-29 (meci jucat în devans); Politehnica II Iași - CN „Aurel Vlaicu” București (vineri, ora 13.00).

Rezultatele din etapa a 9-a: Baschet Club Athletic Constanța - Politehnica II Iași 101-54; Phoenix II Galați - Rapid București 90-86; BCM U. FC Argeș II Pitești - CN „Aurel Vlaicu” București 90-81.

În clasament conduce BC Athletic Constanța, cu 16 puncte din 9 jocuri, urmată de CN „Aurel Vlaicu” București 16p/9j, Rapid București 16p/10j, BCM U. FC Argeș II Pitești 14p/10j, Politehnica II Iași 11p/9j și Phoenix II Galați 11p/9j.

Reamintim că în faza semifinală a Ligii 1 vor ajunge primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă. Formațiile calificate în faza semifinală, opt la număr, vor forma o singură serie, în care se va juca „fiecare cu fiecare”. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală (sezonul regulat). Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare, în urma căruia primele două clasate obțin dreptul de participare în Liga Națională de baschet masculin, ediția 2018-2019.

Pe lângă Baschet Club Athletic Constanța și Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București, vor mai juca în faza semifinală echipele CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș, CSO Voluntari, CSM Ploiești, CS Cuza Sport Brăila și una dintre formațiile bucureștene CSU Știința și CS Agronomia.

Citește și:

BC Athletic a depășit suta în meciul cu Politehnica II Iași

BC Athletic Constanța, învinsă și de Rapid BucureștiPagina a fost generata in 0.1777 secunde