Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 05 Martie 2009 / 00:00 870 accesări

Participare numeroasă la Cupa 1 Martie la lupte greco-romane

Sîmbătă, în sala Liceului Al. I. Cuza (fostul Navrom), a avut loc Cupa 1 Martie la lupte greco-romane, competiţie la care au luat parte peste 100 de copii şi cadeţi de la 12 cluburi: CSS 3 Steaua, CSS 5, CS Rapid, CSS 7 Dinamo şi Liceul „Mircea Eliade”, toate din Bucureşti, SCM Bacău, CSS-CFR Braşov, CSS Danubiu Tulcea, CS Mangalia (antrenor Marian Oancea), CSS Medgidia (Daniel Toader), CS Farul Constanţa (Vasile Duşu) şi LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa (Ioan Giuglea şi Valentin Dobrin). Sportivii constănţeni au reuşit să urce de 21 de ori pe podium, de 14 ori la copii (sportivi născuţi între 1994 şi 1996) şi de şapte ori la cadeţi (1992-1994). La copii, au cîştigat categoriile de greutate respective Alexandru Ciucă (28 kg, Medgidia), urmat de Alexandru Panciu (LPS), Marius Ţucă (32 kg, Farul), Iulian Grăjdan (35 kg, LPS-Farul), urmat de Liviu Costache (Mangalia), Ionuţ Ion (42 kg, LPS-Farul), Memet Duan (47 kg, LPS), Molaomer Ender (59 kg, LPS) şi Ştefan Marin (85 kg, Mangalia), urmat de Taner Abdul-Vuap (Farul). Au ocupat locul al treilea Lucian Stroe (42 kg, Medgidia), Stelian Motoloi (47 kg, LPS), Florin Stanciu (59 kg, LPS), în timp ce Mircea Pal (66 kg, Mangalia) s-a clasat al doilea. La cadeţi, pe primul loc s-au clasat Valentin Ştefan (50 kg, LPS-Farul), Răzvan Roman (69 kg, Mangalia) şi Bogdan Cordea (76 kg, Medgidia), pe locul secund Sebastian Agrigoroşoaiei (54 kg, LPS-Farul), Alexandru Dumitrache (58 kg, Medgidia) şi Dorin Pîrvan (76 kg, LPS-Farul), iar Alexandru Martin (69 kg, Medgidia) a ocupat locul al treilea. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Lupte şi de DSJ Constanţa, care i-au premiat pe toţi participanţii cu dulciuri şi răcoritoare. Primii trei clasaţi au mai primit diplome şi echipament sportiv (pantaloni de trening, tricouri, şepci, pantofi de sport). Sponsorii principali ai competiţiei au fost Medgaz SRL şi preşedintele AJ Lupte, Gigi Pambuca, alături de cîţiva foşti sportivi.

Medalie de bronz pentru ştafeta României, la CE de biatlon juniori

Ştafeta feminină a României la biatlon a cîştigat, ieri, o medalie de bronz la Campionatele Europene destinate sportivilor sub 20 de ani, ce se dispută în localitatea rusă Ufa. România, avîndu-le în componenţă pe Luminiţa Piscoran, Diana Mihalache şi Reka Ferencz, a obţinut medalia de bronz în proba de ştafetă 3x6 km rezervată junioarelor. Cursa a fost cîştigată de Rusia, în timp ce pe poziţia secundă s-a clasat Belarus. În proba rezervată juniorilor, ştafeta României, formată din Roland Gerbacea, Ştefan Gavrilă, Adrian Cojenelu şi Remus Faur, s-a clasat pe poziţia a cincea din şapte naţiuni participante.

Gallovits a ratat calificarea în turul secund la Monterrey

Jucătoarea de tenis Edina Gallovits a ratat calificarea în turul al doilea al turneului de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Gallovits a fost învinsă, în runda inaugurală, cu 6-4, 3-6, 6-3, de Magdalena Rybarikova (Slovacia), beneficiară a unui wild-card. Pentru participarea la turneul de la Monterrey, Gallovits va primi un punct WTA şi un cec în valoare totală de 1.725 de dolari.

Alexandra Dulgheru, în turul doi la Minsk

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, venită din calificări, a acces în turul al doilea al turneului challenger de la Minsk (Belarus), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Dulgheru a învins-o, în runda inaugurală, cu 3-6, 7-6 (7/2), 6-4, pe Ganna Piven (Ucraina), jucătoare venită din calificări, şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu învingătoarea partidei dintre Katie O’Brien (Marea Britanie), cap de serie nr. 1, şi Varvara Galanina (Rusia). Elora Dabija a învins-o, în runda inaugurală, cu 6-2, 6-3, pe Natalia Orlova (Rusia) şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu învingătoarea partidei dintre Vitalia Diatcenko (Rusia), a treia favorită, şi Andrea Halvackova (Cehia). Perechea Camelia-Elena Hristea / Cristina-Mădălina Stancu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Giza (Egipt), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Hristea şi Stancu au învins, în primul tur, cu 6-3, 6-4, cuplul Noura Abdul Aal / Anastasia Malhotra (Egipt / Japonia) şi vor juca, în faza următoare a competiţiei, cu perechea Fatma Al Nabhani / Magali De Lattre (Oman / Portugalia), care a trecut, cu 6-7 (5/7), 6-2, 10-3, de cuplul italian Benedetta Davato / Giulia Gasparri, cap de serie nr. 4.

Oana Şoit, ruptură fibrilară la piciorul stîng

Interul naţionalei feminine de handbal a României şi al echipei iberice Elda Prestigio, Oana Şoit, a fost diagnosticată, miercuri, cu ruptură fibrilară la piciorul stîng, a declarat selecţionerul Radu Voina. „Am vorbit cu Oana şi mi-a spus că ar fi vorba de o ruptură fibrilară. Mai face nişte investigaţii, dar se pare că va sta cam trei săptămîni. De aceea nu a făcut nici deplasarea în Danemarca”, a afirmat Radu Voina. Handbalista în vîrstă de 28 de ani a declarat pentru site-ul nostresport.com că este mulţumită că nu este ceva mai grav: „Astăzi (n.r. miercuri) mă simt mai bine, sîmbătă am avut dureri foarte mari. Am aflat că nu este vorba de o leziune mai gravă şi sunt fericită. Sper să mă recuperez curînd”. Oana Şoit s-a accidentat sîmbătă la antrenamentul dinaintea meciului de campionat cu Ecociudad. Din acest motiv, interul nu a putut să vină la naţională pentru amicalele cu Danemarca, Muntenegru şi Germania, pe care elevele lui Radu Voina le vor susţine în această săptămînă.

All Star Game-ul masculin al Diviziei A la baschet va avea loc pe 13 aprilie

Meciul Stelelor din baschetul masculin românesc, All Star Game, va avea loc pe 13 aprilie, la Bucureşti, în timp ce evenimentul similar feminin este programat cu o săptămînă mai devreme, la Alexandria. Federaţia Română de Baschet a anunţat datele de disputare, dar şi procedura de alegere a loturilor de jucători străini şi români. Astfel, începînd de miercuri, s-au deschis voturile pentru formarea loturilor de cîte 12 jucători români şi străini, procedura fiind similară şi pentru All Star Game-ul feminin. Componenţa finală a celor patru loturi va fi stabilită prin contorizarea voturilor, după cum urmează - voturile publicului - 33% din totalul exprimat; voturile presei - 33%; voturile experţilor FR Baschet - 34%. Voturile se pot exprima pe site-ul forului naţional de specialitate.

Alin Petrache candidează la şefia Federaţiei Române de Rugby

Alin Petrache, fostul căpitan al primei reprezentative, şi-a depus, miercuri, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby. Petrache a fost căpitanul primei reprezentative în multe din cele peste 50 de meciuri oficiale jucate pentru România. Totodată, Alin Petrache a fost căpitanul “stejarilor” în meciul pe care România l-a cîştigat, în 2004, cu Italia, victorie considerată una dintre cele mai importante ale echipei noastre naţionale din ultimii 20 de ani. De-a lungul carierei sale, Alin Petrache a jucat la Dinamo, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon şi Beziers. La Dinamo, Petrache a reuşit să cîştige mai multe titluri de campion naţional şi trei Cupe ale României. Alin Petrache şi-a depus candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Rugby după ce, în trecut, a mai fost secretar general adjunct al Comitetului Olimpic Sportiv Român şi director general adjunct al Complexului Sportiv Naţional “Lia Manoliu” din Bucureşti. Petrache a anunţat şi priorităţile sale pentru rugby-ul românesc spunînd că va acorda o atenţie deosebită centrelor pentru copii şi juniori. Alegerile pentru funcţia de preşedinte vor avea loc pe 8 aprilie, la sediul FRR.12
Pagina a fost generata in 0.0911 secunde