Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 31 Mai 2007 / 00:00 704 accesări

23 de medalii la CN şcolare de înot pentru Palatul Copiilor

La sfîrşitul săptămînii trecute, la Reşiţa, au avut loc Campionatele Naţionale şcolare de înot, competiţie rezervată cluburilor sportive şcolare. Au participat 20 de echipe, totalizînd 190 de sportivi (81 de fete şi 109 băieţi) cu vîrsta între 12 şi 14 ani. S-a concurat în bazinul olimpic din Reşiţa, reabilitat cu fonduri europene. Cei 20 de înotători de la Palatul Copiilor Constanţa, care au efectuat deplasarea cu microbuzul pus la dispoziţie de către DSJ, au obţinut rezultate mulţumitoare, ţinînd cont că bazinul din Constanţa este închis şi ei s-au antrenat la Institutul de Marină “Mircea cel Bătrîn” sau la piscina Hotelului “Palm Beach” din Mamaia. Echipa constănţeană, alcătuită din sportivi antrenaţi de Anca Buzbuchi, Nicolae Coteţ, Eugenia Alexe, Veronica Macovei şi Doru Oancea, a ocupat locul 3 în clasamentul final, după Liceul “Emil Racoviţă” Bucureşti şi LPS Brăila, rezultat meritoriu avînd în vedere că primele două clasate au aliniat echipe complete. În total, constănţenii au cucerit 23 de medalii, dintre care 11 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz. Pe primul loc s-au clasat Răzvan Grădinaru (12 ani, antrenor Buzbuchi) la 50 m şi 100 m bras şi fluture, Andra Singuran (12, Macovei) la 50 m şi 100 m bras, Ana Maria Vartan (14, Alexe) la 50 m şi 100 m liber, Adela Ruşa (14, Buzbuchi) la 50 m şi 100 m bras, ştafeta feminină 4x50 m mixt - la 14 ani (Mădălina Macovei, Adela Ruşa, Ana Maria Vartan, Anda Georgescu). Georgescu a terminat de două ori pe locul secund, la fel ca Flavia Pescar şi ştafeta de liber a băieţilor de 12 ani, iar pe locul 3 s-au clasat Mihai Spălăţelu (de două ori), Vartan, Mircea Gheorghe plus ştafetele feminine la 14 ani (liber), 12 ani (mixt şi liber) şi cea a băieţilor la 12 ani (mixt). „Consider ca bune rezultatele copiilor, dacă ne gîndim că pregătirea s-a făcut cum s-a făcut. În plus, după un drum obositor de 14 ore, cele patru reuniuni au fost foarte lungi, de patru ore fiecare! Ţin să le mulţumesc celor care ne-au sprijinit, DSJ Constanţa şi Hotelului Palm Beach”, a declarat profesoara Veronica Macovei.

Campionatul Naţional şcolar de lupte libere

La Sfîntu Gheorghe a avut loc, în weekend, Campionatul Naţional şcolar de lupte libere, competiţie la care au participat sportivi născuţi în anii 1990-91. Printre ei se numără şi doi tineri luptători legitimaţi la LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa (antrenor Ioan Bărbătei), Dragoş Cazacu (n. 1991) şi Valentin Plopeanu (n. 1992), ultimul participînd cu acordul părinţilor şi cu derogare de la federaţie. Cazacu s-a clasat pe locul 3 la categoria 46 kg, în timp ce Plopeanu (85 kg) nu a ocupat un loc în primii 6. Dragoş Cazacu trebuia să concureze la categoria 42 kg, însă pentru numai 200 de grame nu a reuşit să se încadreze în categorie!

Antrenorul de volei Stelian Moculescu are probleme cu inima

Selecţionerul naţionalei masculine de volei a Germaniei, Stelian Moculescu, tehnician de origine română, nu va putea fi prezent alături de formaţia sa în meciurile cu Olanda, din Liga Europeană, din cauza unor probleme cardiace, informează cotidianul “Bild”. Medicii i-au recomandat antrenorului o pauză mai lungă, astfel încît va lipsi şi de la meciul cu Spania, din deplasare, lăsîndu-l la conducerea tehnică a echipei naţionale pe secundul Michael Warm. Echipa Germaniei va juca pe teren propriu, vineri şi sîmbătă, cu formaţia Olandei, în grupa A a Ligii Europene. Partidele din deplasare, cu Spania, sînt programate în 8 şi 10 iunie. Stelian Moculescu, în vîrstă de 57 de ani, s-a născut la Braşov, şi a participat, ca jucător, cu echipa naţională de volei a României, la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. Moculescu şi-a început cariera de antrenor în Germania în 1977, obţinînd pînă în prezent 13 titluri de campion al Germaniei şi 14 cupe, cu diverse echipe. Cea mai importantă performanţă a lui Moculescu este cîştigarea, în acest an, a Ligii Campionilor, cu VfB Friedrichshafen.

FRF va restructura Liga a III-a

Federaţia Română de Fotbal a convocat pentru ziua de 11 iunie 2007 o Adunare Generală Extraordinară, la care vor participa reprezentanţi ai cluburilor afiliate şi ai Asociaţiilor Judeţene de Fotbal. „Principalele puncte pe ordinea de zi sînt desfiinţarea Curţii de Arbitraj pentru Fotbal şi reorganizarea Ligii a treia”, a declarat Vasile Mihu, preşedintele AJF Constanţa şi membru în Comisia pentru relaţiile FRF-AJF. Se intenţionează formarea unui eşalon valoric între Liga a III-a şi Liga a IV-a (un fel de Serie C-2, ca în Italia), în care echipele să utilizeze numai jucători tineri (probabil juniori şi tineret) şi meciurile să fie conduse de arbitri foarte tineri.

Mutu, cel mai bun jucător al sezonului în Italia

Cotidianul italian “Gazzetta dello Sport” a anunţat, miercuri, că atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în campionatul Italiei, în urma notelor primite din partea redactorilor publicaţiei. Mutu a încheiat sezonul cu o medie a notelor de 6,58, devansîndu-l pe mijlocaşul sîrb al formaţiei Internazionale Milano, Dejan Stankovici, care a avut o medie de 6,55. Echipa ideală: Frey (Fiorentina) - Panucci (Roma), Materazzi (Inter), J. Zanetti (Inter) - Stankovici (Inter), Totti (Roma), Cambiasso (Inter), Mancini (Roma) - Ibrahimovici (Inter), Toni (Fiorentina), Mutu (Fiorentina). Site-ul fiorentina.it a anunţat că Mutu ocupă poziţia a treia în topul celor mai folosiţi jucători de la Fiorentina, cu 2.820 de minute jucate în acest sezon. Internaţionalul român este devansat de portarul francez Sebastien Frey (3.420 de minute) şi de fundaşul Manuel Pasqual (3.041 de minute). De asemenea, Mutu ocupă locul trei în topul eficacităţii la Fiorentina, cu o medie de un gol la 176 de minute, fiind devansat de Luca Toni (un gol la 145 de minute) şi de Gianpaolo Pazzini (un gol la 155 de minute).

Inter oferă doi jucători şi o sumă de bani pentru Chivu

Campioana Italiei, Inter Milano, oferă doi jucători echipei de fotbal AS Roma, în schimbul căpitanului reprezentativei României, Cristian Chivu, informează presa italiană. Potrivit cotidianului “Il Romanista”, Inter este dispusă să-i cedeze Romei pe mijlocaşul chilian David Pizarro şi pe fundaşul argentinian Walter Samuel, precum şi o anumită sumă de bani, “nu foarte mare”, pentru a-şi asigura serviciile fundaşului român. De asemenea, Inter este interesată şi de un alt jucător al Romei, Alessandro Mancini, în schimbul căruia l-a putea oferi pe Fabio Grosso şi 10 milioane de euro, adaugă sursa citată. În acest „maxi-schimb” ar putea fi inclus, de asemenea, atacantul David Suazo (Cagliari), pe care Roma îl are în vizor, iar Inter l-ar putea pune la dispoziţia echipei din capitala Italiei, pentru a-l obţine pe Chivu, scrie „Il Romanista”, adăugînd că toate aceste mişcări de jucători s-ar putea realiza după întîlnirea decisivă dintre Chivu şi conducerea Romei, programată săptămâna viitoare.

Laurenţiu Roşu va avea un nou antrenor

Recreativo Huelva, echipa spaniolă de fotbal la care evoluează internaţionalul român Laurenţiu Roşu, se va despărţi la finalul acestui sezon de antrenorul Marcelino. În vîrstă de 41 de ani, Marcelino a readus-o anul pe Recreativo în Primera Division, reuşind să o menţină pe prima scenă a fotbalului spaniol, deşi mulţi o vedeau drept o candidată sigură la retrogradare. Cu două etape înainte de încheierea sezonului, Recreativo Huleva ocupă locul 9 în clasament, cu 50 de puncte. Modestul club din Andaluzia a mai promovat, anterior, de două ori în prima divizie, retrogradînd însă de fiecare dată în anul următor. “Totul în viaţă are un început şi un sfârşit, iar acesta este momentul ca eu să mă despart de Recre”, a declarat Marcelino, în cursul unei conferinţe de presă, dezminţind totodată informaţiile că s-ar afla în tratative cu o altă formaţie. Ziarele iberice au anunţat că tehnicianul ar fi purtat negocieri cu Getafe, Betis Sevilla şi Athletic Bilbao.12
Pagina a fost generata in 0.1232 secunde