Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 29 Martie 2007 / 00:00 683 accesări

În LN de handbal masculin, UCM Reşiţa a învins pe Dinamo

Miercuri, la Drobeta Tr. Severin, formaţia UCM Reşiţa a învins, cu 30-29 (16-14), pe Dinamo Bucureşti, într-o restanţă din etapa a 22-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. În urma acestui rezultat, primele patru poziţii în clasament sînt ocupate de următoarele echipe: 1. HCM Constanţa 39p; 2. Steaua 36p; 3. Dinamo 33p; 4. UCM Reşiţa 31p. Următoarea etapă, a 23-a, se va disputa pe 14 aprilie, campionatul fiind întrerupt pentru ultimul cantonament al reprezentativei României înaintea play-off-ului de calificare la Campionatul European de anul viitor, contra Suediei.

18 formaţii la startul ediţiei a 20-a a Campionatului de Old-boys

După Trofeul “Telegraf” la fotbal în sală, o altă competiţie de tradiţie rezervată veteranilor, Campionatul de Old-boys, ajuns la ediţia a 20-a, îşi reia seria confruntărilor de maxim interes. “Aruncînd o privire asupra celor 19 ediţii petrecute, se constată că participanţii s-au angajat cu multă pasiune în desfăşurarea întrecerii, realizînd jocuri de un bun nivel tehnic. Cu ocazia meciurilor s-au revăzut prieteni mai vechi şi s-au realizat alte prietenii, pe teren evoluînd mulţi dintre foştii jucători, dar şi mulţi amatori, dornici de mişcare şi relaxare, într-o atmosferă deosebită, existînd certitudinea că şi acest campionat unic în ţară va dăinui şi în viitor”, a declarat organizatorul şi sufletul acestei întreceri, veteranul Gogu Cojocaru. Joi - 29 martie şi vineri - 30 martie se vor disputa partidele din prima etapă a ediţiei din 2007, programul jocurilor fiind următorul: SNC - Municipal; Cernavodă - Medgidia; Voinţa - Meconst Polaris; Ştiinţa - Portul; Liga Ofiţerilor - Club Val 21; Apă Canal - Cumpăna; Feteşti - Marştefi; Săgeata Stejaru - Alpha. Partida dintre Eforie şi Tomis Millenium a fost amînată pentru 10 aprilie. Meciurile vor fi conduse de foşti arbitri, cum ar fi D. Videanu, C. Stoica, D. Marica, I. Toma, M. Bălosu, Gh. Pârvu, Noni Naum, I. Popescu.

Poloiştii români, surclasaţi surprinzător de Australia

În primul meci al “turneului” pentru locurile 9-12 de la Campionatele Mondiale de polo din Australia, România a cedat clar, scor 9-15, în faţa echipei gazdă. Golurile naţionalei lui Vlad Hagiu au fost reuşite de Gh. Dunca 4, Iosep, Buşilă, C. Radu, G. Georgescu şi Al. Matei. România s-a menţinut la suprafaţă în primul sfert (4-4), dar le-a cedat pe următoarele două, cu un scor identic (1-4). Bonca şi colegii lui şi-au revenit abia în actul final (4-4). Selecţionerul a rulat tot lotul, trimiţîndu-i în bazin şi pe Stoenescu, Negrean şi Ramiro Georgescu, jucători utilizaţi foarte puţine minute. În ultima partidă la Campionatele Mondiale, tricolorii vor da piept vineri, în “finala” pentru locurile 11-12, cu Canada, învinsă în cealaltă încleştare de SUA (scor 11-16).

Victor Hănescu, în turul secund la Napoli

Tenismanul bucureştean Victor Hănescu a reuşit calificarea în turul al doilea al turneului challenger de la Napoli (Italia), turneu dotat cu premii în valoare totală de 85.000 de euro. Venit din calificări, Hănescu l-a învins, în runda inaugurală, cu 6-3, 6-1, pe germanul Bjorn Phau şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu francezul Nicolas Devilder, cap de serie nr. 3. Dacian Crăciun a ratat calificarea în turul secund al turneului challenger de la Fes (Maroc), dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de dolari. În runda inaugurală, Crăciun a abandonat în partida cu Diego Junquera, la scorul de 6-2, 1-0 pentru argentinian. Şi Victor Ioniţă a ratat calificarea în turul al doilea al turneului challenger de la Saint Brieuc (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 21.250 de euro. Ioniţă a fost învins încă de la prima apariţie, cu 2-6, 6-2, 4-6, de germanul Gero Kretschmer. În proba de dublu, perechea Florin Mergea - Brian Wilson (România - SUA), cap de serie nr. 3, a învins, în primul tur, cu 6-2, 6-3, cuplul Patrick Briaud - James May (SUA - Marea Britanie) şi va juca, în sferturi, cu perechea franceză Jean-Baptiste Perlant - Xavier Pujo.

Lotul de box al Cubei se va pregăti în România

Lotul de box seniori al Cubei se va pregăti în România, în cadrul unui stagiu comun cu lotul naţional român, în perioada 30 aprilie - 14 mai, prima echipă a cubanezilor revenind în ţara noastră după 20 de ani, a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja. “Este prima oară după 20 de ani cînd Cuba vine la noi cu prima echipă. Cubanezii au fost o prezenţă constantă la Centura de Aur, înainte de 1989, însă cam de prin 1987 au trimis la tradiţionalul nostru turneu pugilistic garnitura a doua. Ultima participare a Cubei la Centura de Aur a avut loc în 1995”, a precizat Obreja. Stagiul de pregătire ar putea avea loc la Oneşti, acesta urmînd să se încheie printr-un meci între echipele Cubei şi României, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Box.

Românul Daniel Trifu va reprezenta Australia la CM de karate kyokushinkai de la Tokyo

Multiplul campion al Australiei la cel mai dur stil de karate, kyokushin, românul Daniel Trifu, va reprezenta, pentru a patra a oară, Australia la Campionatul Mondial de la Tokyo, din luna octombrie. “Campionatul Mondial de kyokushin se desfăşoară din patru în patru ani, iar Daniel Trifu pare a fi în acest moment singurul ne-japonez, din istoria acestui stil de arte marţiale, care se califică şi participă la patru ediţii ale acestei competiţii”, susţine publicaţia “Spirit Românesc”, revista românilor din Australia. Daniel Trifu, născut la Bucureşti este multiplu campion la kyokushin - karate full-contcat, al Australiei şi Oceaniei, iar presa japoneza de arte marţiale l-a numit “ucigaşul de uriaşi”, datorită faptului că a cîştigat multe meciuri în competiţii open în faţa unor adversari mult mai mari decît el. De asemenea, Daniel a fost şi antrenorul personal al lui Tristan Leabu, băieţelul ce joacă rolul copilului lui Superman din producţia turnată în Australia “Superman Returns”. Pe lîngă antrenamentele de arte marţiale pe care Daniel Trifu le ţine în cîteva săli din Sydney, oraş în care locuieşte, el mai este responsabil şi cu serviciile de securitate la un casino din “cartierul roşu” al oraşului australian.12
Pagina a fost generata in 0.1068 secunde